пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Вип.12 Переможці "Золотого мольберту" здобули визнання на пленерах у Карпатах


Ліля і Павліна Краївські, Марта Василишин, Вероніка Шумська, учасниці гуртка "Дивосвіт" Жирівської школи, та їх наставниця М.Походжай отримали найвищу відзнаку Міжнародного конкурсу дитячого малюнка "Золотий мольберт"- золоту медаль і були відзначені також поїздкою у Карпати. Робота семирічної Улянки Бойко з Вовчатич, яка навчається у студії живопису "Мальва" Центру творчості міста Ходорова, теж здобула визнання журі Міжнародного конкурсу.
У рамках проекту гуртківці «Дивосвіту» малювали на Святоюрській стіні молитву за Україну - просили Бога зіслати ангелів миру в Україну, допомогти пораненим солдатам, людям, які постраждали від війни на сході України. У.Бойко - зобразила митрополита Андрея.
Перехожі зупинялися, схвильовано оглядали роботи юних художників, хвалили за глибину задуму. Троє солдатів, які проходили повз, пригостили дітей морозивом на знак вдячності за те, що їх пам'ятають.
У Карпатах гуртківці «Дивосвіту» малювали на пленерах, побували у Тустані, на водоспаді на річці Кам'янка, взяли участь у цікавих майстер-класах з акварелі, валяння вовни. Два пленерних малюнки - роботи сестричок Краївських, відібрані для виставки.


С.Ленишин

Немає коментарів:

Дописати коментар