пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Вип.12 Немає на землі гімну урочистішого, ніж лепет дитячих вуст…


Діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої нації і кожного з нас, наш найдорожчий скарб, безмежна радість та щастя. У час, коли сонце шле свої промені на землю, коли сади буяють, одягнувшись у біле намисто, коли літо крокує впевненою ходою, наближаючи нас до пори засмаги та відпочинку, весь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей.
Коли дитина оточена любов’ю, відчуває сердечне тепло і турботу, тоді й дивиться на світ радісними очима, зауважуючи найтонші відтінки веселкових барв - у її душі проростають найкращі почуття. Атмосфера, що променилася світлом добра і радості, панувала у міському Палаці культури на концерті, присвяченому Дню захисту, за участю вихованців мистецького відділу Ходорівської дитячої школи мистецтв (кер.Л.Семчій ) та дитячих мистецьких колективів Палацу культури. Свято не залишило байдужими ходорівчан – зал був переповнений глядачами. Ведучі – вихованці міського Центру творчості Юлія Маркова та Володимир Кобзар, розповіли про історію Дня захисту дітей, наголосили, що попри всі життєві труднощі батьки повинні захищати дітей від незгод і страждань, хвороб і бід, створити умови для того, щоб вони виросли добрими, світлими, щирими та сердечними.
Найбільше щастя для татуся й мами –
Це в дивосвіт вести своє дитя.
І захищати серцем і руками
Малу й тендітну свічечку життя.
Гучними оплесками зал вітав улюбленців ходорівської публіки - підготовчу та середню групи народного ансамблю «Наддністрянка» (кер. Л.Семчій). Святкову атмосферу cтворили танці «Гуцулка», «Весела полька» у їх виконанні.
Темперамент та неповторність народних танців – «Жок», «Гопак», «Гуцулята», «Полька», зуміли передати учні 2-4 хореографічних класів Ходорівської дитячої школи мистецтв (кер. Л.Семчій, Г.Кадюк).
Особливого колориту заходу додала вистава «Пригоди мишки Доніси», яку підготували учні театрального відділення разом з викладачем В.Гураль - повчальна історія про неймовірні та веселі пригоди мишки та її друзів. Цікаві костюми та декорації, майстерно зіграні ролі заслужили гучні аплодисменти глядачів.
Наповнило зал радістю мелодійне виконання пісень чарівними учасницями молодшої та середньої груп народного вокального ансамблю «Ромашка» (кер. У.Абрамів). Неябияк розвеселили глядачів пісеньки «Літо», «Киця», «Жук» у виконанні наймолодших «ромашок».
Міжнародний День захисту дітей – це особливе свято, спрямоване показати, як діти всього світу потребують підтримки, розуміння і турботи дорослих. Кожна дитина має право на щасливе і повноцінне дитинство. Святковий концерт вкотре нагадав нам, що жодні скарби світу не зрівняються з дитячою посмішкою, щасливим поглядом та люблячим серденьком донечки чи синочка. Тож, нехай буде на всьому світі мир, нехай нашим діткам кожного дня всміхається сонечко, хай квітне на їх личках радісна усмішка та дзвенить веселий дитячий сміх.

Я.Мочарська

Немає коментарів:

Дописати коментар