пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Вип.12 До уваги відвідувачів ЦНАП м.Ходорова! Нові правила здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування


Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» та постанови Кабінету міністрів України № 207 «Правила реєстрації місця проживання» з 04 квітня 2016 року змінюються правила реєстрації місця проживання/перебування.
Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання. Батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.
У випадку порушення вищезазначених термінів згідно статті 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення на громадян складається протокол про адміністративне правопорушення з накладанням стягнення у вигляді попередження. У випадку вчинення тих самих дій особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, тягнуть за собою накладання штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» за реєстрацію місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання сплачується адміністративних збір, який складає:
  • у разі звернення особи протягом встановленого цим Законом строку – у розмірі 0.0085 розміру мінімальної заробітної плати (квітень – 11, 71 грн. за кожну особу; травень – листопад – 12, 33 грн. за кожну особу; грудень – 13, 18 грн. за кожну особу);
  • у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку – у розмірі 0.0255 розміру мінімальної заробітної плати (квітень – 35, 14 грн. за кожну особу; травень – листопад – 36, 98 грн. за кожну особу; грудень – 39, 53 грн. за кожну особу).
Перелік документів для реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування є незмінним.
Телефон для довідок 53-331.

Немає коментарів:

Дописати коментар