пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Вип.12 Рятівники людського життя


З часів осмислення життя, як найбільшої цінності, людство перейнялося особливою шаною і повагою до тих, хто це життя оберігає. Професія лікаря споконвіку вважається однією з найшляхетніших. Клятва Гіппократа стала прообразом відданості своєму обов'язку, символом істинного служіння інтересам людини, своєрідною заповіддю - дбати про ближнього, як про самого себе. Минали часи, незмінними залишалися слова Клятви і помисли тих, хто їх промовляв. З'явилося багато професій, представники яких одягнули білі халати, та звання «люди у білих халатах» назавжди закріпилося лише за медичними працівниками. Стало почесним ім'ям тих, чиї руки оберігають найбільшу святиню, чиї серця і помисли чисті, чия віра дарує світло життя і проганяє тінь хвороби.
Медичні працівники на своїх плечах несуть відповідальність за життя і здоров'я мільйонів громадян. Їхні знання і вміння щодня рятують тисячі людських доль. На них тримається медична галузь, яку постійно підточують економічні негаразди, політичні кризи, військові протистояння.
Із року в рік у третю неділю червня згідно з Указом Президента від 1994 року в Україні святкують День медичного працівника. Це свято людей, що присвятили себе благородній справі збереження життя та здоров’я співгромадян. Кожна людина, незалежно від статі і віку, прагне бути здоровою, прожити активне життя. Немає у світі більш відповідальної професії, ніж лікар. Лікарі рятують життя, тому заслуговують на повагу й пошану не тільки у день свого професійного свята. Ми, ходорівчани, пишаємося нашими лікарями, які врятували не одне життя, допомогли з’явитись на світ не одному немовляті, з честю виконували свій нелегкий обов’язок в умовах неоголошеної війни з російським агресором.
У день Вашого професійного свята, шановні медики, хочеться сказати багато теплих та лагідних слів. Ви - запорука нашого здоров'я, Ви - рятівники у найтяжчі хвилини нашого життя! Завдяки Вашій турботі та професійній майстерності у людини з'являється віра та надія на одужання. Ваша професія - це щоденна боротьба з людським болем, стражданням, смертю, а отже, ваші перемоги - це торжество Життя.
Шановні медичні працівники Ходорівщини! Прийміть сердечну подяку за самовіддану працю, врятовані життя та здоров’я, подаровану людям віру і надію. Нехай збудуться всі Ваші задуми, хай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією. Нехай кожен день життя наповнюється людськими радощами, щастям і любов’ю.
Ходорівська міська рада

Немає коментарів:

Дописати коментар