вівторок, 5 липня 2016 р.

Випуск 13. Якби молодість знала, що вона може!

День Молоді — свято всіх, хто відчуває себе молодим душею, адже молодість, всупереч усім труднощам, живе у душі тієї людини, що не перестає будувати плани і виконувати задумане. Серед багатьох свят, які відзначає наша країна, це свято особливе, бо молодість — відповідальна пора: людина ухвалює свої перші рішення, що можуть вплинути на все її життя, коли маленька перемога стає запорукою життєвого успіху.
Символічно, що цього року День молоді співпав із державним святом – Днем Конституції України. Між цими двома святами є певний взаємозв’язок – саме молодь у наші дні першою піднялася на захист волі, демократії та європейського вибору України, що стало вирішальним у справі пробудження всього українського народу та перемоги Майдану.
26 червня на майдані Шевченка у Ходорові було людно. Ходорівчани та гості міста зібралися на святі, присвяченому Дню молоді та двадцятій річниці народження Конституції України. У цей сонячний червневий день для кожного ходорівчанина, від маленького до великого, знайшлася розвага: насичена музична програма, танцювальне шоу, конкурси, атракціони та ін.
Дійство розпочалось із символічного патріотичного флешмобу «За любов і волю» у виконанні учнів Ходорівської ЗОШ №1. Танцювальні композиції вихованців третього-четвертого хореографічних класів Ходорівської дитячої школи мистецтв (кер.Леся Семчій) подарували глядачам багато задоволення та позитивних емоцій.
Емоційно, пристрасно, на високому професійному рівні прозвучали твори «Українські віртуози», «Угорський танець», «Карусель», «Сербська народна мелодія», «Українська святкова полька» у виконанні народного ансамблю троїстих музик «Візерунки» під керівництвом Т.Качора, що викликало неабияке захоплення публіки.
Справжньою окрасою дійства став виступ танцювального колективу «Адаптація» (кер.Г.Стариков) Центру творчості Ходорова. Наймолодші учасники виконали танець «Ляльки». Запальний «Джайв» у виконанні Г.Старикова,Т.Лаб’як, В.Милянович та П.Кобзара викликав хвилю бурхливих оплесків.
Підготовча група дитячого вокального ансамблю «Ромашка» Ходорівського Палацу культури піснями «Мрія», «Тато може» (кер.У.Абрамів) полонила серця ходорівчан. Композиції «Це моя земля», «Я люблю свою країну», «Україна-вишиванка», «Серце плакало», «Синє небо, жовте поле» у виконанні сестер Олени і Мар’яни Матулки, І.Гриціва зачарували присутніх. Юні аматори вразили своєю майстерністю. Серця присутніх наповнилися гордістю за талановиту українську молодь – багату душею, котра любить Україну і готова відстоювати її до останнього.
Молодь мала змогу на святі реалізувати свої здібності у творчих змаганнях «Малюнок на асфальті», «Карооке на Майдані». Переможцями конкурсу юних художників у молодшій віковій категорії стали: Уляна Бойко (1 місце), Юля Балук (2 місце), Вікторія Магеровська (3 місце), у старшій – Юстина Сичак (1 місце), Ліда Паздерська (2 місце), Софія Медвідь (3 місце). У співочому конкурсі кращою була Ілона Кутна.
Із запалом юні лицарі брали участь у козацьких забавах: найсильніші піднімали гирі, інші проявили свою вправність і кмітливість. Найцікавішим і найвеселішим було змагання «Поїдання вареників»: учасники їли вареники із сметаною на швидкість без допомоги рук. Переможцями стали І.Дудкевич та Х.Штинь, усі учасники конкурсу смачно поласували.
Свято молодості, краси та патріотизму відбулось завдяки натхненній праці ініціаторів та організаторів - С.Ленишин, М.Походжай, Ю.Черевка, Г.Старикова, В.Мотрука, майстерності талановитих ведучих Ю.Бордун та І.Духнія. Їм вдалося вміло, цікаво та захоплююче поєднати тематику таких важливих для українців свят, які ми відзначаємо у найтеплішу, найпрекраснішу, сонячну пору року. Саме молодість випромінює тепло і любов, і саме молоді слід спочатку вчитися, потім працювати на благо процвітання нашої держави - Неньки-України.
Молодь – це майбутнє держави. Конституція України охороняє її інтереси, їх право на освіту і гармонійний розквіт життя.Держава вірить у свою талановиту і працелюбну українську молодь. Сьогодні від кожного з нас залежить, чи звучатиме гордо ім’я Україна, чи кане у забуття. Тому хай у кожного в серці загориться вогонь патріотизму, гордості і любові до своєї держави.
Я.Мочарська






Немає коментарів:

Дописати коментар