вівторок, 29 травня 2018 р.


Народний часопис «Ходорівщина»,
вип.09 (397) від 15.05.2018р.


Іван Сперелуп назавжди залишиться 21-річним
Страшна звістка прилинула на Ходорівщину зі Сходу України: у неділю, 6 травня, на свято Юрія Переможця, у районі селища міського типу Новгородське Донецької області війна забрала юне життя 21-річного Героя - ходорівчанина Івана Сперелупа. Це 286 втрата мешканця з Львівщини і 5 - з Ходорівської ОТГ у зоні проведення бойових дій.
Іван Сперелуп народився на першого Спаса -14 серпня1996 року у с. Родаково Словяносербського району Луганської області. Закінчив сім класів Родаковської гімназії. Після того, як сім»я у 2009 році переїхала до Ходорова, два роки навчався у школі, що носить тепер ім’я Героя України Романа Точина. У 2012-2016 рр. здобував фах у Новороздільському політехнічному коледжі, після закінчення якого у 2016 році вступив у Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.Гжицького. Друзі, вчителі розповідають, що був добрим, щирим, відповідальним, надійним товаришем, люблячим сином і братом.
Зовсім юний хлопчина, який, ледь посміхаючись, дивиться з портрета на нас широко відкритими очима, прийняв чоловіче рішення – зі зброєю став на захист своєї Вітчизни. Служив добровольцем у 24 бригаді ЗСУ з 13 жовтня 2016 року. Захищав рідну землю біля Золотого, Попасної, Новгородського, а тепер захищає нас з небес. Командири, товариші-військовослужбовці Івана у соцмережах розповідають, що «був відповідальним, веселим, доброзичливим. Як мєхвод - просто ас. Міг відремонтувати в ній все, що завгодно, з заплющеними очима. Ще й іншим допомагав».
Комбат І.Сперелупа засвідчує: «З метою недопущення проникнення противника в глибину оборони, командиром ВОПу було прийнято рішення на висування БМП на вогневий рубіж. Ваня та екіпаж його машини рушили на визначений рубіж польовою дорогою, якою перед тим кілька місяців користувалися військові, і навіть безпосередньо за кілька годин перед тим пройшла машина.
Звідки взялась там міна - чи була залишена давно і лише тепер дочекалася свого часу, чи була зараз встановлена ДРГ противника - з'ясовується. Принаймні, згідно формулярів мінних полів, на даній місцевості її не мало було бути взагалі. Але - була. Під час ведення вогню та маневру стався наїзд БМП на вибуховий пристрій. Пролунав вибух...В результаті підриву механік-водій старший солдат Іван Вікторович Сперелуп отримав поранення, несумісне з життям, а двох його товаришів було контужено. Звичайно, побратими зреагували миттєво і в результаті бойового зіткнення ДРГ противника відступила на свої позиції. Дії особового складу підрозділу не дали можливості проникнення ворога в глибину зони відповідальності сил ООС. От тільки Ваня, 21-річний хлопчина, син українського народу, занадто рано перейшов у Небесний Батальйон Захисників України...»
9 травня 21-річний Герой України у промінні ласкавого по-літньому теплого сонечка й п’янкого аромату весняного буйноцвіття назавжди повернувся у рідне місто. Із квітами, запаленими свічками й щирою скорботною молитвою віддавали шану земляки на шляху його останньої земної мандрівки у  місті Бібрка, смт. Нові Стрілища, селах Грусятичі, Дуліби, Отиневичі.
Ходорів, третій день огорнутий невимовним горем, 9 травня зустрів Героя навколішки передзвоном церковних дзвонів. Здавалося, все місто вийшло на вулиці віддати честь Іванові Сперелупу. Ніхто не приховував почуттів – хтось схлипував вголос, хтось мовчки ковтав непрошену сльозу, але всі боялися глянути у вічі онімілим від горя і розпачу батькам і сестрам Воїна Світла.
Скорботна процесія зупинилася у центрі Ходорова. Побратими встановили домовину із прахом Героя на Алеї Слави Героїв Небесної Сотні Львівщини. Всі присутні разом з о.Миколою Прунаком, о.Василем Хімієм, отцем-деканом Мар»яном Черепаничем об’єдналися у спільній молитві за Героя. Кожен подумки запитував себе: «Чому? За що? Що він бачив на своєму земному шляху – війну, яка забрала його молоде життя?!» Владика Богдан Манишин, який у співслужінні із священиками Ходорівського деканату відслужив парастас, відповів на всі запитання, що мучили кожного: «Бо він бачив Бога на своїй дорозі. За любов, яку дістав від своєї родини. З любов’ю за покликом серця виконав Божу волю, щоб ми жили в мирі».
10 травня відбувся чин похорону старшого солдата 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Івана Вікторовича Сперелупа. Попрощатися з Героєм зібралася вся Ходорівщина, особливо багато було молоді. Останню Воїну Світла віддали: його побратими, учасники ГО «Спілка ветеранів АТО Ходорівщини», народний депутат України А.Кіт, представники обласної, районної влади, Жидачівського РВК – В.Мартиняк, І.Кос, В.Татарин, О.Балюра, старости та міський голова Ходорівської ОТГ О.Коцовський та ін. Юний воїн на плечах побратимів у супроводі військового оркестру прямував вулицями міст: спочатку - до храму святих Безсрібників і Чудотворців Косми і Дам»яна, звідти - до міського кладовища. В останнє Герою всміхалося привітне весняне сонечко, співали пташки, дзвенів шкільний дзвоник. Люди на знак пошани його мужності й відвазі ставали на коліна. Не було гучних промов, звучали тільки слова молитви й ридання рідних юного патріота. Тишу розірвали залпи військових - на честь, шану і пам’ять про славного воїна. Душа юного воїна білою птахою з чорними крильми полетіла на небо, що грозовим дощем ридало за юним захисником Вітчизни.
Вічна пам»ять, слава і царство небесне Іванові Сперелупу. Щирі співчуття, вдячність і доземний уклін батькам, які виховали сина-Героя, пам’ять про якого не згасне у наших серцях.
М.Краївська


Сесія Ходорівської міської ради
26 квітня відбулася XXIII сесія VIII скликання Ходорівської міської ради, на якій розглядались питання згідно з порядком денним і були прийняті рішення:
*Про результати перших виборів старости Чорноострівського старостинського округу: найбільшою кількістю голосів виборців у єдиному одномандатному виборчому окрузі (458) старостою Чорноострівського старостинського округу обрана Швець Мар’яна Степанівна.
*Про підсумки роботи Ходорівської міської ОТГ (звіт про роботу Ходорівської міської ОТГ буде опублікований у черговому випуску н.ч. «Ходорівщина»).

БЮДЖЕТНІ ПИТАННЯ
*Про виконання Ходорівського міського бюджету за І квартал 2018 р.:
 по доходах в сумі надходжень: до загального фонду в сумі 12534606,14 грн. (уточнений план – 13871862,50 грн.) - 90,36 % до бюджетних призначень або недоотримано 1337256,36 грн.; до спеціального фонду в сумі 336848,14 грн. (уточнений план 298350,0 грн.) -112,90 % до планових призначень або з перевиконанням на 38498,14 грн.;
по видатках в сумі виконання:
  - загальний фонд на суму 30993509,55 грн. (при планових призначеннях - 34742490,0  грн.) - 89,21 %;
  - спеціальний фонд:
  за іншими надходженнями на суму 1204147,45 грн. (при планових призначеннях - 10210128,23 грн.) - 11,79%;
 за іншими джерелами власних надходжень в сумі в сумі 10618,78 грн. (при планових призначеннях 10618,78 грн.) - 100%;
 плата за послуги в сумі в сумі 248101,30 грн. (при планових  призначеннях - 298350,0 грн.) - 83,16%.
*Про внесення змін до показників Ходорівського міського бюджету шляхом перерозподілу видатків бюджету розвитку – збільшено фінансування ремонту Народних домів сіл Кам’яне, Городище, адмінбудинку с.Вибранівка, реконструкції покрівлі КООЗ «Ходорівська міська лікарня», внутрішніх приміщень ЦНАПу, релігійних храмів.
*Про затвердження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ у 2018р. у сумі 6165,8 тис. грн. спрямувати на видатки: капітальний ремонт покрівлі фасаду та прибудинкової території будівлі ЦНАПу м. Ходорові; придбання для КП «Ходорівське УКГ» техніки спеціального призначення (автопідйомник ПМС – 22 на шасі МАЗ – 4371N2) та контейнерів для збору ТПВ в кількості  315 шт. на 1100л в сумі 2430,023  тис. грн.
*Про спрямування вільного залишку коштів освітньої субвенції у сумі 4464, 8 тис.грн., що склався станом на 01.01.2018р., на видатки із заробітної плати педагогічних працівників (4266,8 тис.грн.) ЗОШ Ходорівської ОТГ та придбання комп’ютерної техніки (198 тис.грн).
*Про внесення змін до структури виконавчих органів Ходорівської міської ради, затвердженої рішенням ІХ сесії VIII скликання Ходорівської міської ради від 22.12.2016 р. № 562.

ПИТАННЯ РОБОТИ РАДИ
*Про надання згоди на створення комунального підприємства Ходорівської міської ради
*Про затвердження:
- Програми Цільового забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Ходорівської ОТГ на 2018-2020 рр.
- Програми забезпечення виконання рішень суду щодо стягнення (безспірного списання) коштів з розпорядників бюджетних коштів міського бюджету Ходорівської міської ОТГ на 2018-2020рр.

ПИТАННЯ ГОСПОДАРСЬКОГО КОМПЛЕКСУ, КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ
*Про затвердження:
- Положення про виявлення, облік, зберігання безгосподарного майна, визнання спадщини відумерлою та прийняття цього майна до комунальної власності Ходорівської міської ради (Ходорівської міської ОТГ) і подальшого розпорядження ним
- Положення про порядок приватизації та відчуження об'єктів права комунальної власності Ходорівської міської ради (Ходорівської міської ОТГ).
*Про надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації:
- «Будівництво вуличного освітлення в с.Дев’ятники на вул.І.Франка»;
-«Будівництво вуличного освітлення  в с.Дуліби на вул.Бічна»;
- «Реконструкція амбулаторії загальної практики сімейної медицини під комунальний дошкільний навчальний заклад в с.Бортники Ходорівської міської ради»;
- «Реконструкція прибудинкової території будівлі ЦНАПу в м.Ходорові».
*Про надання дозволу на затвердження проектно-кошторисної документації:
- «Реконструкція покрівлі (заміна м’якої на шатрову)приймального відділення головного корпусу КЗОЗ «Ходорівська міська лікарня» Ходорівської міської ради»;
- «Влаштування (капітальний ремонт) вуличного освітлення в с.Бортники на вул. Шевченка, Б.Пастуха, Миру, Зелена, Франка, Д.Слюзара, Колійова, Л.Українки, Стрілецька, пров.Зелений, пров.Колійовий»;
- «Влаштування (капітальний ремонт) вуличного освітлення в с.Добрівляни на вул.Грушевського, Бандери, Набережна, Стуса, Крута, Миру, Франка, Зелена,Верхова, Тиха, Польова, Загородня, Стадіонна»;
- «Влаштування (капітальний ремонт) вуличного освітлення в с.Загірочко на вул.Грушевського, Шевченка, Франка, Шкільна, Хмельницького, Українки, Центральна, Миру, Чорновола, Стуса, Молодіжна, Зелена, Середна, Польова,Бандери, Загородня, Коротка, Шухевича»;
- «Капітальний ремонт внутрішніх приміщень адміністративної будівлі в с.Вибранівка»;
- «Капітальний ремонт приміщень ЦНАПу на вул.Грушевського,46 в м.Ходорів»;
- «Капітальний ремонт підлоги Народного дому в с.Городище»;
- «Капітальний ремонт адміністративного приміщення соціального комплексу в с. Молодинче Ходорівської міської ради»;
- «Капітальний ремонт КНЗ Ходорівської міської ради Львівської обл. ЗОШ I ступеня №13 с.Вербиця».
*Про затвердження програми Цільового забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Ходорівської ОТГ Львівської обл. на 2018-2020рр.

ПИТАННЯ МЕДИЦИНИ
*Про реорганізацію шляхом поділу КЗОЗ "Ходорівська міська лікарня" Ходорівської міської ради шляхом поділу на комунальне некомерційне підприємство “Ходорівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини” та комунальне некомерційне підприємство “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради.
*Про затвердження передавальних актів КЗОЗ "Вибранівська АЗПСМ", "Дев'ятниківська АЗПСМ", "Бортниківська АЗПСМ" Ходорівської міської ради.

ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ
*Про дозвіл на розроблення детального плану території для будівництва, реконструкції та обслуговування:
- будівель у м. Ходорові на вулиці: В. Стуса,11 (Герасимчук Л.С.); Стрілецька (Мельник Ю.І.); Сірка (Кучмась В.М.); Шевченка,16 (СТ «Ходорів»);
- обслуговування будівель народних домів с. Калинівка, с. Лучани (Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини).
*Про дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки:
- у безоплатну власність для ведення садівництва у м. Ходорів (Балук В.Р.);
- для будівництва та обслуговування трансформаторної підстанції на території Піддністрянського старостинського округу Ходорівської міської ради в оренду (ПАТ «Львівобленерго»);
  - для обслуговування будівлі зерносховища з адміністративною будівлею у с. Бортники (Шерегій О.М.).
*Про надання згоди на:
- підготовку лотів та продажу права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності шляхом торгів у формі аукціону за межами населеного пункту Ходорівської міської ради (ГУ Держгеокадастру у Львівській обл.);
- розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та передачі її в постійне користування відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини (с. Садки).
*Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у:
 - постійне користування храму парафії Воздвиження Чесного Хреста Релігійної громади УГКЦ с.Сугрів;
 - безоплатно у власність для ведення особистого селянського господарства: Олійович Н.В. (с.Бориничі), Бабій Ю.М. (с.Дев`ятники), Баглай М.В. (с.Бориничі), Баглай М.І. (с.Калинівка), Бохонко Т.Р. (с.Вибранівка), Буняк М.В. (с.Юшківці), Гнат В.М., Гнат М.С. (с.Калинівка), Кураш Г.Й. (с. Чорний Острів), Лаба Л.М., Лаба А.М., Лаба М.А. (с.Юшківці), Лабіш Р.М., Лялюк В.А., Магрело К.І. (с.Калинівка), Меленчук Л.М., Меленчук М.М. (с.Юшківці), Пиж З.В. (с.Чорний Острів), Сарчук М.Л. (с.Дев`ятники), Сарчук О.Я. (с.Дев`ятники), Стадник М.Б (с.Калинівка), Химович О.П. (с. Чорний Острів), Шалаковському А.Д. (с.Калинівка), Собко Т.Б., Білик М.В. (с. Рудківці), Гураль М.Р. (с. Черемхів), Влах У.О. (с. Вовчатичі).
*Про надання згоди учасникам АТО на передачу земельних ділянок державної власності безоплатно у власність для ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів Ходорівської міської ради:
- с.Загірочко (Казимирів З.С., Лижник С.О.);
 - с.Дуліби (Лютий С.М., Долик Т.В., Книш Б.П., Ряднов М.П. Штих Р.І., Шуляк В.М., Трайдакало О.М.);
- с.Отиневичі (Бобітко В.М.);
- с.Чорний Острів (Король Р.Б., Крупа І.В., Петрик Р.Б.);
- с.Молодинче (Гаранюк П.І.).
*Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у безоплатну власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (Король Р.Б., (с.Бориничі), Довгий Я.Д. (м.Ходорів), Федоришин В.І., Федоришин М.Й. (с.Чорний Острів), Шоробура М.М. (с.Заліски), Кузенко В.С., Рак В.Ю. (с. Вовчатичі)).
*Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів: с.Бринці-Загірні, с.Борусів, с.Бринці-Церковні, с.Чижичі, с.Березина, с.Дроховичі, с.Лучани, с.Демидів, с.Молотів, с.Підліски, с.Черемхів.
*Про затвердження детального плану території для:
- розміщення та обслуговування  індивідуальних житлових будинків з господарськими спорудами в: с.Чорний Острів (Федоришин М.Й., Федоришин В.І.), с.Заліски (Шоробура М.М.);
- обслуговування храму парафії Воздвиження Чесного Хреста Релігійної громади УГКЦ с. Сугрів;
- визначення містобудівних умов і обмежень забудови території ТОВ «БУДСЕРВІС» (м. Ходорів);
- уточнення планувальної структури та обґрунтування потреб формування нових земельних ділянок в с. Бортники (Шерегій О.М.).
*Затвердити зміни, внесені до детального плану території на вул. Грушевського,63 в м.Ходорові.
*Про затвердження проекту землеустрою щодо:
- відведення земельної ділянки для передачі її у безоплатну власність для будівництва та обслуговування  житлового будинку, господарських будівель та споруд (Тіцька М.І. (с. Дуліби), Лалак Б.І. (с.Заліски), Данчевський С.М. (с.Вовчатичі), Салятицький М.С. (с Сугрів), Манишин В.Б. (м. Ходорів));
- встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для передачі її у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд: Липа О.Й. (с.Бориничі), Король М.А. (с.Чорний Острів), Бегей О.м. (с.Дев’ятники), Дубовський Т.В. (с.Жирова), Стегницький Б.Г. (с.Городище), Ожібко Л.В. (с.Заліски), Лутчин А.І., Бабій М.В, Підлісецький М. Ф. (с.Жирова), Гнатів М.П. (с.Бородчиці), Занов’як І.І. (с.Бортники), Гураль О.Г., Боднарчук О.В. (с.Піддністряни), Коритовської М.І. (с.Жирова), Кардаш О.Н. (с.Молодинче), Добуш О.Т. (с.Вовчатичі), Бирич О.В., Коритовська М. К., Філіповській О.В., Кресан П.М., Пахольчук Я.І. (м. Ходорів), Думка К.І. (с.Грусятичі), Іщак Д.М. (с.Бориничі);
- відведення земельної ділянки для передачі її у безоплатну власність для ведення особистого селянського господарства: Будяк Р.С., Горин Г.Г. (с.Дуліби), Демків О.С. (с.Городищенське), Іваніцька О.М. (с. Отиневичі), Кузик О.Й., Кузик О.С. (с.Дуліби), Ференц М.М. (с.Чижичі), Барлевич Н.О. (с.Вибранівка), Крочак І.М. (с.Ятвяги), Долинська О.С. (с.Жирова), Гещук С.І. (с.Сугрів), Талалай З.Й. (с.Молодинче), Пундор О.Ю. (с.Чорний Острів);
- відведення земельної ділянки у власність із зміною цільового призначення з «11.03 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд будівельних організацій та підприємств» на «02.05 для будівництва індивідуальних гаражів» у м.Ходорові на вул. Стрілецькій (Єрмолова М.Й., Колтун Я.С., Лесь О.І., Лопотяк А.О., Сидор Т.В., Співак Р.Р., Яремко А.Я., Яремко Р.Я.);
- відведення земельної ділянки державної власності у приватну власність за межами населеного пункту: с.Сугрів (Рибак Н.І.), с Черемхів (Самборський З.Я.).
*Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки  в натурі (на місцевості) та передачі її в:
-   оренду терміном на 20 років для обслуговування будівлі магазину у с.Новосільці, с.Молодинче (Гетьман О.М.);
-   безоплатно у власність для ведення особистого селянського господарства (Думка К.І. (с.Грусятичі)).
*Про погодження затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок проінтеризованої земельної ділянки державної власності на території Ходорівської міської ради за межами населеного пункту с. Вербиця.
*Про дозвіл на продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу для обслуговування будівлі млина та кафе с. Отиневичі (Іваніцький Р.Є.).
*Про зобов’язання розроблення документації із землеустрою на право оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення комунальної власності ТзОВ «ЗАХІД АГРО БУД ТОРГ» (м. Ходорів).
*Про припинення дії договору оренди землі від 01.11.2008р., укладеного між Ходорівською міською радою та ТзОВ «Ходорівський цукровий завод» (м. Ходорів, вул. Стуса).
 *Про надання дозволу на розроблення технічної документації щодо об’єднання земельних ділянок у м. Ходорів на вул. Шевченка,132 та вул. Шевченка,132/3.
*Про вилучення з користування земельних ділянок для ведення ОСГ (Герич М.В. (с.Жирова), Білик М.В. (с.Рудківці)).
*Про погодження на розроблення проекту землеустрою щодо організації території та проведення приватизації земель ФГ Шкурлатовича Б.П на території Ходорівської міської ради (Вербицької сільської ради) та розпаювання земель між членами фермерського господарства.
*Про затвердження акту узгодження меж земельної ділянки (Романко Т.М., Мазовський П.С, Мазовська М.М.).
*Про внесення зміни до рішень:
- ХVІ сесії VІІІ скликання Ходорівської міської ради від 11.07.2017р. № 1088 «Про встановлення плати за оренду землі на території  Ходорівської ОТГ на 2018р.»: доповнити п.3 підпунктом 3.4.та викласти в такій редакції: «Встановити ставки орендної плати для фізичних та юридичних осіб за земельні ділянки сільськогосподарського призначення для земель запасу та ведення фермерського господарства, грошова оцінка яких проведена, на території Піддністрянського старостинського округу в розмірі 4 відсотки від нормативної грошової оцінки»;
- п.7 рішення ХVІ сесії VІІІ скликання Ходорівської міської ради від 11.07.2017р. № 1087 «Про встановлення ставок земельного податку на території  Ходорівської ОТГ на 2018р.»: «При нарахуванні земельного податку для земель, що відносяться до залізничного транспорту в межах населених пунктів, у розмірі 3 відсотки від нормативної грошової оцінки земель»;
- ХХ (позачергової) сесії VIII скликання Ходорівської міської ради № 1482 від 30.11.2017р.;
 - ХVII сесії VIII  скликання  Ходорівської міської ради № 1184 від 29.08.2017р.;
- ХІХ сесії VІІІ скликання Ходорівської міської ради від 07.11.2017р. № 1338 «Про затвердження Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності в сфері оцінки землі на території Ходорівської міської ради».
*Визнати такими, що втратили чинність:
- п. 2, 3, 4 рішення ХVII сесії VІІІ скликання Ходорівської міської ради № 1183 від 29.08.2017р.;
- рішення виконавчого комітету Ходорівської міської ради № 140 від 19.05.2000р.
*Про скасування рішень:
- VI сесії VІІІ скликання Ходорівської міської ради №381 від 27.10.2016р, №384 від 27.10.2016р; №381 від 27.10.2016р, №383 від 27.10.2016р;
- ІV сесії VІІ скликання №78 від 30 березня 2016р. Піддністрянської сільської ради.
*Про надання дозволу на:
- будівництво в установленому законодавством порядку споруди електрозв’язку (вежі) на земельній ділянці на території с. Вербиця Ходорівської міської ради (ТОВ «УКРТАУЕР»);
- продаж права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення шляхом торгів у формі аукціону за межами населених пунктів та розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для проведення їх державної реєстрації для продажу права оренди в межах населених пунктів с.Чижичі, с.Бринці-Церковні на території Вибранівського старостинського округу;
- передачу орендованої земельної ділянки сільськогосподарського призначення Дребота Г.М. для ведення фермерського господарства в суборенду ТзОВ «Вінал Агро»;
- розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для продажу її у власність на конкурентних засадах у формі аукціону для розміщення та експлуатації будівель та споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства м. Ходорів на вул. Грушевського,63.
У РІЗНОМУ депутати порушували питання:
- відновлення шляхопроводу через р.Дністер у с.Заліски (Т.Кашинський);
- ухвалення антимонополістичного пакету документів (оподаткування доходів заробітчан);
- якості пасажирських перевезень залізничним, автотранспортом, створення автобусного маршруту «Крайні точки громади» (В.Басараб);
- ремонт покрівлі будинків комунальної власності (А.Філатов); дороги Вербиця-Молодинче (М.Горачек);
- облаштування зупинки у с.Ліщин (Н.Мінурка).
У роботі сесії взяли участь народний депутат України А.Кіт, голова районної ради І.Кос.
М.Краївська


Реформа медицини Ходорівщини
11 травня під час щотижневої оперативної народи під головуванням міського голови О.Коцовського відбулася зустріч старост, керівників підрозділів із сімейними лікарями КЗОЗ «Ходорівська міська лікарня».
Заступник міського голови з гуманітарних питань О.Мельник підкреслила, що в умовах проведення реформи медицини в Україні міська влада докладає значних зусиль, щоб зберегти Ходорівську міську лікарню у повному обсязі. Незабаром завершиться процес реорганізації КЗОЗ “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради шляхом поділу на комунальне некомерційне підприємство “Ходорівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини” та комунальне некомерційне підприємство “Ходорівська міська лікарня” Ходорівської міської ради. О.Мельник наголосила важливості місії на ролі сімейних лікарів у збереженні вторинної медицини у громаді, яким необхідно докласти зусиль для стовідсоткового підписання жителями Ходорівської громади.
Головний лікар Ходорівської міської лікарні В.Жигало розповіла про механізм укладення угод і їх фінансування відповідно до вікових категорій. Віра Святославівна закликала сімейних лікарів і старост працювати єдиною командою, щоб залучити якнайбільше коштів у медицину Ходорівщини.
М.Краївська


День пам’яті та примирення
8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у якій загинули за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей. Українці воювали проти нацизму в Українській Повстанській Армії, Війську польському, Французьких, Британських, Канадських збройних силах та армії США. Людські втрати України у Другій світовій війні становлять близько 10 млн осіб.
8 травня ходорівчани разом з міським головою Ходорівської ОТГ О.Коцовським численно зібралися на міському кладовищі біля поховань учасників 11 Світової війни. Усіх загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання. Отець Микола Прунак відправив поминальну службу. Учні Ходорівської ЗЗСО І-ІІІ ст.№1вдекламували поезії, вразивши присутніх щирістю та глибиною свого бачення трагедії. Вчитель історії З. Абрамів розповіла про трагічний період в історії України.
Усе далі відходять у минуле грізні роки Другої світової війни, але не згасає пам'ять про тих, хто поклав на вівтар перемоги своє життя. Той, хто пережив ті жахіття, ніколи не зможе про них забути! Покоління, які народилося вже після тих подій, повинні завжди зберігати пам'ять про цю страшну війну.
Р.Урус


Зарахування до перших класів 2018
З першого вересня 2018 року Нова Українська школа (НУШ) згідно з новим Законом “Про освіту” змінює не тільки підхід до навчання у початковій школі загалом, а й принципи зарахування дитини до першого класу.
З цього навчального року школам заборонено проводити конкурси для вступу в перші класи. Згідно із ст.18 Закону України “Про загальну середню освіту”: “Право на першочергове зарахування до початкової школи мають діти, які проживають на території обслуговування цієї школи”. Батьки можуть скористатися і правом обрати будь-яку іншу школу за умови наявності вільних місць.
Міністерство освіти затвердило порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти, згідно з яким до 31 травня 2018 року потрібно подати такі документи для зарахування до школи: заяву визначеного зразка; копію свідоцтва про народження дитини; копію або оригінал медичної довідки №086-1/о; копію або оригінал висновку ІРЦ або ПЧПК (за наявності).
Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської міської ради пропонує для ознайомлення
Рекомендований перелік закладів загальної середньої освіти та закріплених за ними територій обслуговування Ходорівськоїт ОТГ
ОКЗ ЗСО І-ІІІ ст. №1 м.Ходорова Ходорівської міської ради та його філії (Шевченка, Пров.Шевченка, І.Вільде, Довженка, Тернопільська, Пров.Тернопільський, Січова, Сковороди, Д.Галицького, Сагайдачного, Дорошенка, Рильського, Гоголя, Провул.Гоголя, Чайковського, С.Стрільців, Верещинського, Поповича, В.Великого, Довбуша, Сірка, Гончара, Чорновола, Львівська, Пров.Львівський, Шашкевича, М.Вовчка, Я.Мудрого, Грушевського, Мазепи, Стефаника, Героїв Євромайдану, Спортивна, Шухевича, Роксолани, Кропивницького);
філії: ЗЗСО Іст. №13 с.Вербиця (с.Вербиця), ЗЗСО І ст. №24 с.Городищенське (с.Городищенське), ЗЗСО І ст. №25 с.Добрівляни (с.Добрівляни).
КНЗ ЗОШ І ст. №19 с.Рудківці (с.Рудківці (5-11 класи)).
КНЗ ЗОШ І-ІІІ ст.№2 м.Ходорова (Б.Хмельницького, Стуса, С.Галечко, Винниченка, Грінченка, С.Калинця, І.Підкови, Пров.Підкови, Зелена, Кривоноса, В.Сюсюри, Зарічна, О.Степанівни, Людкевича, Пров.Галицький, Вітовського, І.Франка, Пров.І.Франка, О.Долгого, Пл.Злуки, Привокзальна, Гонти, Кармелюка, Замкова, Вінницького, Бортнянського).
КНЗ ЗОШ І-ІІІ ст.№3 ім. Героя України Р.Точина м.Ходорова (Стрийська, 16 Липня, А.Волошина, С.Бандери, Пров. Бандери, П.Полуботка ,Пров.М.Чурай, Глибока, Шептицького, Ю.Федьковича, Богуна, С.Петлюри, М.Вербицького, О.Вишні, Є.Коновальця, Л.Курбаса, М.Тарнавського, Кн. Ольги, Миру, Лисенка, Кобилянської, Івасюка, Пров. М.Коцюбинського, Л.Українки, Стрілецька, Кобринської, Кравченко, Поперечна).
КНЗ ЗОШ І-ІІІ ст.№4 с.Бортники (Бортники, Букавина, Черемхів,   Молодинче, Молотів, Демидів).
КНЗ ЗОШ І-ІІІ ст.№5 с.Грусятичі (Грусятичі).
КНЗ ЗОШ І-ІІІ ст.№6 с.Дев’ятники(Дев’ятники, Калинівка, Ятв’яги, Юшківці)
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст. №7 с.Жирова (Жирова).
КНЗ ЗОШ І-ІІІ ст. №8 с.Вибранівка (Вибранівка, Бринці Церковні, Бринці Загірні, Березина, Чижичі).
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст. №9 с.Отиневичі (Отиневичі).
ДНЗ НВК №10 імені братів Олійників с.Піддністряни (Піддністряни).
ДНЗ НВК №11 с.Чорний Острів (Чорний Острів, Голдовичі, Лучани).
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст. №12 с.Бориничі (Бориничі, Борусів, Дроховичі).
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст. №14 с.Дуліби (Дуліби).
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст.№15 с.Городище (Городище).
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст.№16 с.Вовчатичі (Вовчатичі ,Садки).
КНЗ ЗОШ а І-ІІ ст.№17 с.Ліщин (Ліщин).
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст.№18 с.Новосільці (Новосільці, Підліски).
КНЗ ЗОШ І ст. №19 с.Рудківці (Рудківці).
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст.№20 с.Сугрів (Сугрів).
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст.№21 с.Заліски (Заліски, Бородчиці).
КНЗ ЗОШ І-ІІ ст. №22 с.Загірочко (Загірочко).
ДНЗ НВК №23 с.Кам’яне (Кам’яне).

Субсидії по-новому
Кабінет міністрів вніс зміни до програми призначення субсидій. З наступного опалювального сезону субсидію не призначатимуть, якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше 5 років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення, повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.
Доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, необхідно буде вказувати у деклараціях про доходи – у новій графі "інші доходи".
"З 1 травня 2018 року субсидія відміняється, якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, будинку – 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги у повному обсязі", - зазначено у повідомленні.
Особам працездатного віку, які претендують на субсидію, але не зареєстровані як безробітні, але працюють без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматично рахуватимуть дохід - три прожиткові мінімуми (5286 грн). Тим, хто є дійсно безробітним, необхідно буде стати на облік до центру зайнятості.
З 1 травня 2018 року соціальна норма на газове опалення становитиме 4,5 куб.м на 1 кв.м площі, електроопалення – 30 кВт.год на 1 кв.м площі. "При призначені субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%", - йдеться у повідомленні КМУ.
Внутрішньо-переміщені особи зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації з зазначенням складу домогосподарства. "Заява стане приводом для обстеження матеріально-побутових умов, а сам акт про обстеження – підставою для призначення субсидії", - пояснили у департаменті.
Субсидію будуть перепризначати на новий період двічі на рік – у травні і жовтні. Преважній більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту.
До органів соцзахисту для переоформленням субсидії повторно потрібно буде подати Заяву і Декларацію:
·  Орендарям житла
·  Внутрішньо переміщеним особам
·  Сім’ям:
- яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
- де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
- в якій відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;
- які станом на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018р.
За матеріалами інформагенств  


Творіть добро, і вам воздасться!
Усі ми - громадяни своєї країни. Кожен із нас, у міру здібностей і можливостей, може та повинен прислужитися державі, суспільству, громаді, де люди співпрацюють, допомагають один одному, приносять іншим користь, роблять спільні справи.
Саме так можна охарактеризувати діяльність новоствореної Ходорівської ОТГ. Її керівництво добре усвідомлює усю відповідальність за ті населені пункти, які об’єдналися навколо Ходорова, щоб дбати один про одного та про всіх разом.
Похвальним є те, що голова Ходорівської міської ради О.Т.Коцовський, колектив і депутатський корпус міської ради одним із пріоритетних завдань вважають питання духовності. Підтвердженням цього є розроблена і прийнята Програма «Духовність рятує світ» і передбачене у «Стратегії розвитку громади» фінансування храмів із бюджету ОТГ.
Добре розуміємо, наскільки це усвідомлене і глибоко виважене рішення. Адже громаду творять люди, а церква є тим місцем, де формується духовно багата і по-справжньому здорова людина. Це та криниця духовності, звідки ми черпаємо силу і наснагу до праці; той острівець духовності, де прославляємо нашого Творця, який надихає мас творити добро.
Свідомі того, як непросто для керівництва у цей нелегкий період і попри різного роду складнощі із міського бюджету виділяти кошти і знаходити можливості для надання матеріальної допомоги громадам у проведенні різних робіт у храмах, наприклад, встановлення опалення, придбання будівельних матеріалів, перекриття дахів, ремонт.
Важко оцінити, якою великою і вкрай потрібною та необхідною є така фінансова підтримка для функціонування центрів духовного осередку, особливо у селах, де саме у храмах закладаються основи християнської поведінки у дітей та переосмислюють духовні цінності дорослі.
Спілкуючись із жителями інших округів, знаємо, що органи місцевого
самоврядування тісно співпрацюють зі старостами та релігійними громадами.
Результати співпраці відчули і ми, парафіяни храму Покрови Пресвятої Богородиці села Вовчатичі. Завдяки клопотанням Ю.С.Добуша, старости
Вербицького старостинського округу, та старанням О.Т.Коцовського, голови Ходорівської міської ради, і депутатів громада с. Вовчатичі отримала матеріальну допомогу для встановлення опалення у церкві. Уже не один рік жителі села проводять окрасу храму вірних, і така фінансова підтримка місцевої влади є надзвичайно важливим кроком до розуміння нею необхідних потреб людей, зокрема тих, що проживають у селах.
Усі парафіяни та парох храму Покрови Пресвятої Богородиці с.Вовчатичі о. Микола Прунак адресують Коцовському О. Т., Добушу Ю. С. і депутатам Ходорівської міської ради теплі та щирі слова подяки. Як відомо, велике завжди починається із малого. Допомагаючи тим, хто цього потребує, Ви робите добру благородну справу, велику та неоціненну. Тож і надалі бажаємо Вам творити і примножувати добро, бо кажуть у народі «Творіть добро, і вам воздасться».
З повагою і вдячністю
Покрови Пресвятої Богородиці
с. Вовчатичі



Нехай святиться ім'я твоє, Мамо!
 Мама, мати, матуся! Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово, бо ним ми звертаємось до найближчої, наймилішої людини. Материнська любов гріє нас усе життя. Там, де ступає матуся, здається, стає тепліше, піднімаються трави, розцвітають квіти, радісно щебечуть пташки.
13 травня у міському Палаці культури вихованці ЦДЮТ міста Ходорова влаштували свято для матерів і бабусь. Урочистий звітний концерт, талановитим ведучим якого були В.Кобзар, Ю.Бордун, відкрив самодіяльний дитячий хор (кер. П.Андрушків), який подарував глядачам мелодійні піснеспіви «Боже, врятуй Україну» та «Срібні хвилі Дністра». Віршованою інсценізацією «Милим матусям» вітав глядачів гурток «Джерельце» (кер. С.Ленишин). Щиро звучали поезії у виконанні С.Марків («Мамою звуть мене діти») та А.Бондаря («Стою перед вами»).
Вразила до глибини душі творча музична композиція Х.Вівчар та А. Бондаря «Розкажи мені, мамо». Для всіх присутніх у залі лунали пісні: «Батькам», «Пісня про матір» (І.Миндюк), «Заспівай мені, мамо» (А.Бондар), «Дітей до матері нема», «Дякую тобі, мамо»(І.Штурмак) (гурток естрадного співу, кер. В. Мотрук).
Танцями «Весела полька» та «Ранок у лісі» вітали глядачів вихованці ансамблю «Вихиляс» (кер. В.Луців). Учасники гуртка «Джерельце» та ансамблю «Вихиляс» повели присутніх у чарівний світ казки «Як кошенятко шукало свою маму». Разом з дітками глядачі переживали і раділи, тужили і усміхалися, шукали маму кошеняти.
Ансамбль троїстих музик (кер.Т.Качор) привітав матусь запальними мелодіями «Веселий вівчар», «Козачок», «Українські віртуози», чим заслужив овації глядачів. Свято завершилася спільною музичною композицією «Моя Україна – червона калина» у виконанні І.Миндюк та І.Штурмак.
У фойє Палацу культури діяла виставка робіт вихованців художньої студії «Мальва» (кер. М.Походжай).
Заступник міського голови з гуманітарних питань О.Мельник привітала зі святом присутніх у залі матерів та висловила вдячність керівнику ЦДЮТ С.Ленишин, всім учасникам за подаровані хвилини тепла і насолоди.
 Тільки Мати подарує дитині всю свою мудрість душі, тепло свого серця, своє здоров’я. Материнська любов не знає страху, сумнівів, розрахунків. Вона очищає нас, зігріває, зупиняє перед безоднею. Все, що є в нас найкращого, все від рідної неньки. Тож будьмо гідні материнської любові і пронесімо через усе своє життя це ніжне і прекрасне слово "Мама".
Р.Урус

Літературна замальовка
Але ти цього не зробила…
Присвячую всім матерям
Пам’ятаєш той день, коли я облила твою вечірню сукню чаєм з малини?
Я думала, що ти сваритимеш мене, але ти цього не зробила.
Пам’ятаєш той день, коли я пішла гуляти й не сказала, що буду опівночі?
Я думала, що ти покараєш мене, але ти цього не зробила.
Пам’ятаєш той день, коли я розбила твою блакитну чашку з ведмедиком?
Я думала, що ти докорятимеш мені, але ти цього не зробила.
Пам’ятаєш той день, коли я пообіцяла прибрати в кімнаті, а сама пішла до подруги?
Я думала, ти накричиш на мене, але ти цього не зробила.
Пам’ятаєш той день, коли забула сказати, що нас запрошують на день народження, й ти не купила подарунок?
Я думала, що ти розсердишся на мене, але ти не зробила цього.
Так, є дуже багато речей, які ти не зробила!..
Ти була терпелива до мене, ти любила мене й оберігала. Та, попри всі мої провини, довіряла мені. Я так шкодую, що тільки тепер це зрозуміла...
Було стільки речей, за котрі я просила би твого прощення, коли б ти була зі мною.
Але тебе немає…
Оля Пиж, учениця 7 класу
 НВК №11 с. Чорний Острів



Міська бібліотека запрошує закоханих у книгу!
Цей рік для Ходорівської міської бібліотеки є дуже багатим на нові надходження книг класиків та сучасних цікавих авторів.
Надійшли нові серії улюблених письменників: «Життя видатних дітей», «Класні комікси», «Позасерійні книги для дітей», «Позасерійні книги для дорослих», «Українська дитяча класика», «Українська майстерня фантастики» та багато – багато інших. Також поповнився наш фонд найсвіжішими новинками найпопулярніших авторів.
Просто заходьте і скажіть: «Привіт, це я!», а ми у відповідь: «Ми тут і Вам дуже раді!». Насправді, ми разом творимо наш «проект щастя». Бо щастя - у Ваших руках, забагато щастя, як відомо, не буває. Книги – це любов, яка не минає. Наше сторіччя без книжок неможливе. За цінностями, закладеними в книгах, можна сказати, що ти за людина.
Приходьте! З батьками, наодинці, з друзями, молодшими братиками і сестричками.
У нас комфортні умови для читання, зручні крісла,  привітні і компетентні працівники, комп’ютерне обладнання для отримання безкоштовної інформації.
До зустрічі!
Л.Гавор


У світі спорту
Карате
5 травня 2018 року у Києві відбувся Відкритий чемпіонат України з Кіокушинкай карате, учасниками якого були понад 600 каратистів з 19 областей України - найсильніші бійці своїх осередків. Для участі у змаганнях такого високого рівня спортсменам необхідно було зайняти призові місця на обласних чемпіонатах.
Особливо відрадно, що до складу збірної Львівської області входило 13 спортсменів Ходорівської ДЮСІП різних вікових груп. Незважаючи на інтенсивне протистояння та високий рівень підготовки суперників, нам вдалося завоювати сім призових місць: Артур Гуменюк та Соломія Мельник - здобули першість, Владислав Михайленко, Вікторія Мажак зайняли другі, Діана Пастух та Денис Гебра - треті місця. Усі призери нагороджені кубками, медалями та грамотами, що підтверджують їх високі досягнення.
За словами тренера С.В. Магарського, усі наші спортсмени проявили неабияку волю до перемоги та фізичний рівень підготовки і здобули безцінний досвід участі у таких змаганнях.
Тренер та батьки каратистів Ходорівської ДЮСШ висловлюють подяку адміністрації нашої громади в особі Олега Теодоровича Коцовського за фінансове сприяння. Варто зазначити, що після створення ОТГ підтримка та увага до спорту та молоді значно виросла, що не може не тішити.
Дякуємо всім, хто за нас вболіває, радіє та надихає підкоряти нові вершини, удосконалювати майстерність та прославляти наш край.
В.Коник, директор ДЮСШ



КУБКОВА ЗВИТЯГА В ХХІ СТОЛІТТІ
У Провідну неділю відбулися матчі останнього туру групового етапу кубка Ходорівщини «Весняний пролісок-2018р.», в яких визначалися учасники наступної стадії змагання.
У групі «А» (стадіон с. Піддністряни) Кам’янський «Дністер», здолавши опір господарів поля з рахунком 2-1, фінішував першим. Другу сходинку в групі посіли минулорічні переможці цього змагання - футболісти Рудківецької «Роди», які перемогли сугрівську «Зорю» (1-0), залишивши тим самим останніх за межею турніру. Турнірне становище: «Дністер» - 7, «Рода» - 6, «Зоря» - 2, «Піддністряни» - 1 очко.
У групі «Б» (стадіон с. Грусятичі) у зустрічі команд, що заздалегідь забезпечили участь у наступному етапі турніру - між Загірочківським «Козаком» та Чорноострівським «Островом» сильнішими були «козаки» (2-0), які стали переможцями групи. У протистоянні господарів поля та Юшківецької «Юності» горували перші (1-0). Ця перемога дозволила їм кваліфікуватись до наступної стадії турніру. Турнірне становище: «Козак» - 9, «Острів» - 6, «Колос» - 3, «Юність» - 0 очок.
У групі «В» (стадіон смт.Нові Стрілища) Бортниківська «Зоря» у матчі за перше місце у групі впевнено перемогла основного «порушника спокою» цьогорічного розіграшу кубка - команду Баківецького старостинського округу «Рух» (4-0). У матчі, в якому вирішувалась доля путівки до наступної стадії турніру, місцевий «Промінь-Прикарпаття» з рахунком 3-1 переграв гостей із с. Городищинське.
Матчі чвертьфіналу весняного кубка пройшли без несподіванок. Фаворити протистоянь впевнено довели перевагу над опонентами: «Дністер» - «Рух» (3-1); «Острів» - «Рода» (5-0); «Козак» - «Промінь-Прикарпаття» (6-0); «Зоря»-«Колос» (с.Грусятичі) (3-0).
Півфінальні поєдинки виявилися цікавими та інтригуючими. Не виявивши переможців в основний час, учасники фіналу визначалися у серії з пробиття одинадцятиметрових ударів: «Дністер» - «Острів» - 3-5 (1-1, основний час), «Козак» - «Зоря» - 3-4 (0-0,основний час).
У фінальному матчі турніру зустрілись команди «Острова» та «Зорі». У першій половині гри краще виглядали чорнооострівці, втішивши свою перевагу в забитий м’яч. У другій половині матчу ініціативою володіли бортниківчани, створивши ряд моментів для взяття воріт суперника, та реалізувати їх не вдалося – рахунок залишився незмінним.
Звитяга спортсменів СКК «Острів» у розіграші «Весняний пролісок-2018р.» стала повторенням успіху попереднього покоління місцевих футболістів - команди «Промінь» (с.Чорний Острів), яка у 1996 році вперше здобула омріяний трофей.
Р.Піпа, голова федерації футболу Ходорівщини



Дитина народилася
Зареєстровані новонароджені громадяни об’єднаної громади:
03.03 – Шведа Кароліна Назарівна (Підліски)
19.03- Кіт Лук»ян Ігорович (Бортники)
25.03 – Басараб Матвій Петрович (Бортники)
30.03 – Борейко Владислава Віталіївна (Ходорів)
01.04 – Канюк Софія Олександрівна (Ходорів)
01.04 – Гончаров Володимир Степанович (Ходорів)
04.04 –Пашко Остап Орестович (Жирова)
07.04 – Іванів Святослав Романович (Дуліби)
08.04 – Шумська Соломія Володимирівна (Піддністряни)
08.04 – Кучер Злата Назарівна (Загірочко)
12.04 – Заставна Андріана Остапівна (Ходорів)
12.04 – Липовський Максим Романович (Ходорів)
15.04  - Фенцик Остап Святославович (Загірочко)
16.04 – Андрухів Олег Андрійович(Ходорів)
18.04 – Шкірка Анна Ігорівна (Загірочко)
19.04 – Логай Юрій Олегович (Ходорів)
22.04 – Сомик Тимофій Тарасович (Вовчатичі)
27.04 – Дмитрів Софія Романівна (Городище)
Щиро вітаємо батьків новонароджених немовлят.


Відійшли у вічність
Пішли з життя громадяни об’єднаної громади:
28.03 – Карпінський Р.В., 1964рн.(Загірочко)
29.03 – Михальчишин В.П.,1923рн.(Ходорів)
29.03 – Комлач К.М., 1926рн.(Ходорів)
31.03 – Підгайний В.Є., 1966рн.(Новосільці)
31.03 – Калинець Я.Р., 1944рн.(Ходорів)
31.03 – Калинець Б.В., 1948рн.(Ходорів)
01.04 – Величко Я.В., 1963рн.(Заліски)
02.04 – Сороковий В.І., 1958рн.(Жирова)
03.04 – Лисак В.М.,1936рн.(Вербиця)
03.04 – Василенко А.Я., 1956рн.(Ходорів)
04.04 – Грицай Н.Ф.. 1937рн.(Грусятичі)
05.04 – Овчар М.І., 1937рн.(Бортники)
06.04 – Гончаров В.С., 1953рн.(Борусів)
07.04 – Пацевко В.І., 1934рн.(Жирова)
08.04 – Палюх В.М., 1944рн.(Рудківці)
09.04 – Краївська М.І., 1937рн.(Загірочко)
10.04 – Попко М.Й., 1962рн.(Вибранівка)
11.04- Юрчак С.Б., 1969рн.(Ходорів)
15.04 – Гнип І.М., 1948рн.(Піддністряни)
14.04 – Онисько Г.Д., 1976рн.(Чижичі)
14.04 – Коцовська Г.Ю., 1938рн.(Ходорів)
14.04 – Андрейців В.С., 1967рн.(Ходорів)
17.04 – Кулик К.П., 1938рн.(Ходорів)
16.04 – Лесів І.Т., 1929рн.(Вербиця)
17.04 – Мандзій Д.Й., 1922рн.(Ходорів)
17.04- Лозинська Л.П., 1928рн.(Ходорів)
17.04 – Мартинів М.В., 1966рн.(Букавина)
18.04 – Мідяна Г.Г, 1950рн.(Ходорів)
19.04 –Семків Б.С., 1937рн.(Калинівка)
19.04 – Петрів Б.О., 1936рн.(Ходорів)
19.04 – Олійник С.Г., 1928рн.(Кам»яне)
21.04- Горбата М.В., 1925рн.(Ходорів)
22.04 - Гунька К.Д., 1930рн.(Жирова)
22.04 – Штих О.М., 1945рн.(Добрівляни)
22.04 – Лушпак А.Г., 1916рн.(Городище)
24.04 – Герич Є.П., 1936рн.(Грусятичі)
24.04 – Костан І.М., 1960рн.(Ходорів)
25.04 – Крижанівський В.М., 1981рн.(Ходорів)
25.04 – Цукорник І.А., 1932рн.(Ходорів)
26.04 – Богун І.С., 1945рн.(Бортники)
26.04 – Логазяк Ю.Ю., 1944рн.(Ходорів)
26.04 – Гетьман П.В., 1928рн.(Ходорів)
27.04 – Тишкевич М.М., 1930рн.(Ходорів)
Щиро співчуваємо сім»ям померлих.


Шановні В.М.Пришляк, М.Й.Костур, А.П.Батирняк, І.В.Баковська, Л.Я.Блюсович, О.Е.Деляновський, В.М.Легін, М.М.Кутний, В.Б.Пастернак, І.Д.Довга, С.М.Ковальська, Ю.С.Добуш, В.Б.Нягулова, Т.В.Швед, Н.Р.Магеровська, Н.В.Сомик, О.Г.Гулей, І.М.Лозинська.









Сердечно вітаємо Вас із днем народження. Бажаємо міцного здоров’я, миру, достатку, сімейного затишку, гарного настрою, невичерпної енергії, успішної праці на благо громади та її жителів

Депутатський корпус,
виконавчий комітет,
міський голова
 Ходорівської міської ОТГ
О.Коцовський

Шановний Олеже Теодоровичу !
Щиро вітаємо з днем народження. Ваш багатий життєвий і професійний досвід, почуття відповідальності, вболівання Ходорівську міську об’єднану територіальну громаду і її мешканців принесли заслужений авторитет серед краян.
Бажаємо й надалі залишатися таким енергійним і невтомним, завзятим і неспокійним душею, щирим і турботливим, щедрим на добро. Нехай Господь Бог дарує Вам щастя, здоров’я, світлу радість та родинні гаразди.
 Ходорівська міська об’єднана територіальна громада




Немає коментарів:

Дописати коментар