понеділок, 26 червня 2017 р.

Випуск 12


Народний часопис «Ходорівщина»,
вип.12 (377) від 17.06.2017р.
  


Помолися за сина, Вкраїно!

Горить свіча, і пам’яті сльоза
Додолу з неї каплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса -
Героїв Україна проводжає.
Скупі слова офіційного повідомлення прес-служби ЗСУ від 8 червня 2017 року, за якими ховається трагедія втрати людського життя: «Солдат 24-ї окремої механізованої бригади Михайло Березка загинув під час ворожого мінометного обстрілу позицій ЗСУ в районі села Катеринівка Попаснянського району, що на Луганщині, у четвер близько 13.10. Захиснику України було лише 20 років. Контракт із ЗСУ він підписав 19-річним у серпні 2016 року». 
Ще не вщух біль втрати за 18-річним Володимиром Князевим з Бортник, якого оплакували у березні, а вже у громаді згідно з розпорядженням міського голови 10-11 червня 2017 року оголошено Днями Жалоби. На знак скорботи за загиблим були приспущені Державні Прапори України з чорною стрічкою. Це вже четверта смерть Воїнів Світла з часу створення Ходорівської ОТГ – М.Роговський, В.Андрешків, В.Князев, М.Березка, сорокова – у Стрийській єпархії УГКЦ.
Михайло Васильович Березка, 1996 р.н, наш  земляк, житель села Бринці-Церковні Вибранівського старостинського округу Ходорівської об’єднаної громади. У жовтні 2017 йому б тільки виповнилось 21. Кілька років тому родина Михайла поховала його батька. У загиблого воїна лишилися мати і сестра.
М.Березка свідомо вирішив, що його місце серед захисників України і віддав заради нашого народу і країни найдорожче – власне життя. 24 окрема механізована "Залізна бригада" втратила відважного воїна, справжнього патріота України. Пропутінські незаконні збройні формування зненацька розпочали мінометний обстріл. Бронежилет і шолом не допомогли – солдат отримав поранення не сумісне з життям. Незважаючи на те, що 20-річний Михайло порівняно недавно почав служити, він встиг завоювати повагу й авторитет серед бойових побратимів - був дисциплінованим, грамотним, відважним бійцем, залишився вірним війському обов’язку до кінця, про що йдеться у повідомленні 24-ї бригади: «Молодий солдат з Львівщини захищав від російсько-терористичних окупантів нашу з Вами Батьківщину. У свої 20 років був прикладом для наслідування. Безмежно любив Україну і мужньо обороняв її від загарбників. Командування та особовий склад бригади висловлює слова скорботи родині загиблого героя». Ходорівчанин Олександр Лагодик, який нещодавно звільнився з лав ЗСУ, розповів, що разом з Михайлом Березкою 5 листопада 2016 року приїхали у зону АТО і служили у 24 бригаді в одному батальйоні тільки в різних підрозділах: «Це була золота дитина – ініціативний, виконавчий, не пив. Мені побільше б таких у розрахунок».


10 червня із запаленими лампадками в руках і сльозами на очах Львівщина навколішки зустріла полеглого в зоні АТО українського воїна Михайла Березку. Скорботна колона прямувала через Бібрку, Ходорківці, Кологори, Урочище Морозів Кут, Вибранівку у рідне село Героя - Бринці- Церковні, де у храмі Успення Пресвятої Богородиці адміністратор парафії о. Дмитро Костів відправив парастас.


11 червня односельці, мешканці навколишніх населених пунктів, бойові побратими зібралися, щоб провести в останню путь безстрашного захисника Вітчизни, справжнього патріота, для якого слова «душу й тіло ми положим за нашу свободу»  стали змістом життя. Чин похорону здійснив Преосвященний владика Богдан (Манишин), єпископ-помічник Стрийської єпархії, у співслужінні із священиками Ходорівського деканату. Владика вказав на символічність поховання Воїна Христової Віри у день Всіх Святих.
Ридали церковні дзвони, тепле літнє сонечко востаннє зігрівало Героя, тіло якого до місця останнього спочинку на цвинтарі у рідному селі несли на плечах побратими. Тишу над Бринцями-Церковними розірвали постріли військових на честь, шану і пам’ять про славного воїна Михайла Березки.
Кожне життя - найбільша цінність, кожна втрата - неосяжне горе. Ім’я Михайла Березки викарбуване кров'ю і свинцем на скрижалях новітньої історії України. У людській пам’яті він назавжди залишиться юним, сміливим і прекрасним, бо повністю віддав себе боротьбі за цілісність і суверенність рідної Вітчизни.
М.Краївська


ЗВІТ
НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ
Кота Андрія Богдановича
2016 рік
Виборчий округ №126 Львівської області
Безпартійний
Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин
Член депутатських груп Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Йорданським Хашимітським Королівством, Державою Катар, Королівством Саудівська Аравія, Китайською Народною Республікою, Чеською Республікою, Федеративною Республікою Німеччина
e-mail: Kit.Andriі@rada.gov.ua

ЗАКОНОТВОРЧА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ДЕПУТАТСЬКІ ЗАПИТИ
Керуючись правом законодавчої ініціативи, відповідно до ч.1 ст.12 Закону України «Про статус народного депутата України», зареєстрував наступні законопроекти:
-«Про внесення змін до додатків №3 та №7 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг».
- «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку у гірських зонах України».
- «Про внесення змін до деяких законів України (щодо ввезення на митну територію України спеціальних транспортних засобів)».
- «Про внесення змін до деяких законів України (щодо обсягу національного україномовного аудіовізуального продукту в мовленні телерадіоорганізацій)».
- «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зміни складу доходів місцевих бюджетів».
- «Про внесення змін до статті 209 Земельного кодексу України (щодо встановлення додаткових напрямів використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва)».
- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства».
- «Про проведення парламентських слухань на тему: "Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі"» (21 грудня 2016 року).
- «Про проведення парламентських слухань на тему: "Захист землевласників (землекористувачів) від рейдерського захоплення та позбавлення їх землі сільськогосподарського призначення та про заходи протидії рейдерству"» (18 січня 2017 року)».
- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства та зниження ставки податку на додану вартість для деяких видів сільгосппродукції».
- «Про внесення змін до статті 2 Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" (щодо вдосконалення норм Закону України)».

ВІДПОВІДНО ДО УЗАГАЛЬНЕНИХ ПОТРЕБ ВИБОРЦІВ МНОЮ ІНІЦІЙОВАНО:
 - Проект рішення щодо додаткового виділення цільової субвенції для нової Гніздичівської школи (5 млн грн).
 - Виділення фінансування за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та капітальних видатків з державного бюджету на:
- реконструкцію водопостачання району "Зарудка" в м.Ходорів (2млн 400тис.);
- будівництво розпридільчого газопроводу середнього тиску з вводами до меж земельних ділянок в с.П'ятничани Жидачівського району (2млн 250тис.);
- проведення невідкладних аварійно-відновлюваних робіт з відновленням пошкодженого пожежею корпусу обласного дитячого протитуберкульозного санаторію у смт.Журавно (2млн 700тис);
- капітальний ремонт Тейсарівського ДНЗ по вул.І.Франка, 10/а в с.Тейсарів Жидачівського району (450тис);
- капітальний ремонт Тейсарівської ЗОШ І-ІІст. по вул.Коновальця, 1 в с.Тейсарів Жидачівського району (400тис);
- будівництво побутової каналізації мікрорайону "Прибережний" в м.Жидачів (2 млн 900тис)
- військово-патріотична підготовка молоді в м.Ходорів та м.Жидачів (по 400тис);
- реконструкція нежитлової будівлі колишнього дитячого садка під дитячий садок на 45 місць в с.Лисятичі Стрийського району (2млн 197 тис);
-будівництво теплогенераторної та влаштування системи опалення навчально-виховного комплексу «Середня загальноосвітня школа-гімназія імені Маркіяна Шашкевича» в селі Дуліби Стрийського району» (613 тис);
-капітальний ремонт внутрішніх приміщень дошкільного навчального закладу «Веселка» в с.Лисовичі Стрийського району Львівської області (1млн 490 тис);
- капітальний ремонт віконних прорізів в НВК «Лисовицька СЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» по вул.Шкільній 17 в с.Лисовичі Стрийського району (700 тис).

РОБОТА ЗІ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН НА ОКРУЗІ
            На території виборчого округу №126 відкрито і працює 3 моїх громадські приймальні: в Стрию, Ходорові та Жидачеві. За 2016 рік мною було прийнято близько 600 громадян, від яких надійшло 365 письмових звернень. Опрацювавши отримані звернення, направлено більше 250 депутатських звернень до державних та місцевих органів влади, правоохоронних органів, підприємств, установ та організацій різних форм власності. Громадські приймальні працюють згідно з графіком постійно, особистий прийом громадян проводжу не рідше одного разу на місяць.
  Адреси громадських приймалень та графік роботи:
1. Громадська приймальна по місту Стрий та Стрийському району.
Адреса: 82400, м. Стрий, вул. Т.Шевченка, 71, Стрийська міська рада, 2-й поверх, каб. № 17. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 09.00 год. до 16.00 год.
2. Громадська приймальня по місту Жидачів та Жидачівському району.
Адреса: 81700, м. Жидачів, вул. Шашкевича,2, Жидачівська районна рада, 2-й поверх, кім.213. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 9.00 год. до 16.00 год.
3. Громадська приймальня по м.Ходорів та Жидачівському району.
Адреса: 81750, Львівська обл., м.Ходорів, вул. М.Грушевського, 46, Народний дім "Просвіта". Графік роботи: з понеділка по п'ятницю з 09.00 год. до 16.00 год.
Окрім щомісячних прийомів громадян в своїх приймальнях намагаюсь регулярно проводити зустрічі з мешканцями сіл та міст свого округу. Брав участь у роботі сесій місцевих рад, неодноразово зустрічався з сільськими та селищними головами округу.
ПІДТРИМКА КУЛЬТУРНО-ОСВІТНІХ ІНІЦІАТИВ
ТА ВІДРОДЖЕННЯ ДУХОВНОСТІ
Надання матеріальної допомоги для ремонту церкви в с.Калинівка Жидачівського району.
Надання матеріальної допомоги на придбання ікон для церкви в с.Вовчатичі Жидачівського району.
Надання матеріальної допомоги на будівництво церкви в с.Лучани Жидачівського району.
Фінансова допомога у будівництві храму Св.Володимира та Ольги у м.Ходорів.
Організація святкових концертів для дітей до Дня Святого Миколая за участю заслуженого артиста України Левка Бебешка та Аеліти в м.Стрий, м.Жидачів, м.Ходорів, смт.Гніздичів, смт.Журавно.
Придбання квитків для ГО «Спілка солдатських матерів та дружин Стрийщини» на концерт Оксани Мухи, який відбувся 27 листопада в МБК м.Стрий.
Матеріальна допомога на поїздку ансамблю народного танцю «Стрияночка» на Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Україна єднає світ», який відбувся 12-13 листопада у м. Києві.
Надання матеріальної допомоги для ремонту церкви в с.Сулятичі Жидачівського району.
Надання матеріальної допомоги для ремонту церкви в с.Межиріччя Жидачівського району.
Передплата місцевої преси – «Гомін волі» (3 місяці) для організацій: Стрийське товариство політичних в’язнів і репресованих; Стрийська об’єднана спілка дітей політв’язнів та репресованих України; Осередок ветеранів та інвалідів спорту Стрийщини; Спілка політв’язнів України (Стрий); Українське товариство сліпих та «Рідне поле» (3 місяці) – для організації Осередок ветеранів та інвалідів спорту Стрийщини.
Фінансова допомога на виготовлення DVD-диску та буклету про школу мистецтв с. Братківці Стрийського району з нагоди 25-річчя від дня заснування.
Допомога в придбанні інтерактивної дошки для ДНЗ «Сонечко» м.Жидачів.
Матеріальна допомога для ремонту Мельницької ЗОШ Жидачівського району.
Допомога у встановленні опалення в Володимирецькій ЗОШ Жидачівського району.
Оплата електроенергії по озеру «Промінь» м.Жидачів.
Допомога в облаштуванні парку в с.Облазниця Жидачівського району.
Купівля квитків для спільноти «Щасливі разом» м.Жидачів.

ПІДТРИМКА СПОРТУ
Туристичне спорядження для ГО «Журавно вперед» смт.Журавно Жидачівський район.
Матеріальна допомога на облаштування важкоатлетичного залу ДЮСШ «Старт» в селі Підгірці Стрийського району.
Матеріальна допомога Станківській футбольній команді Стрийський район.
Матеріальна допомога футбольній команді с.Лучани Жидачівського району.
Матеріальна підтримка кандидата у майстри спорту з шахів Романа Кормана на участь в Чемпіонаті Європи з шахів у Словаччині.
Матеріальна допомога на закупівлю м’ячів для футбольної команди с.Жулин Стрийського району.
Придбання дитячого майданчика для с.Нижня Лукавиця Стрийського району.
Матеріальна допомога на проведення спортивних заходів та святкування 25-ї річниці від Дня створення Стрийської районної ДЮСШ «Старт».
Матеріальна допомога на проведення футбольного турніру серед ветеранів АТО в м.Жидачів.

ПІДТРИМКА СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ
Матеріальна допомога для ремонту дороги в с.Чертіж Жидачівського району (15000).
Придбання стоматологічної установки для Журавенського протитуберкульозного диспансеру Жидачівського району.
Матеріальна допомога на придбання матеріалу для утеплення фасаду школи мистецтв с. Братківці Стрийського району.
Матеріальна допомога на проведення вуличного освітлення в с.Зарічне Стрийського району.
Матеріальна допомога на ремонт підлоги у ФАПі с. Воля-Задеревацька Стрийського району.
Матеріальна допомога на ремонт приміщення методичного кабінету Стрийської районної централізованої бібліотечної системи.
Матеріальна допомога на ремонт даху їдальні Завадівської СЗОШ І-ІІ ст.
Матеріальна допомога для організації «Союз Чорнобиль України» Стрийщини.
Матеріальна допомога Стрийській об’єднаній Спілці дітей політв’язнів і репресованих України.



Ходорівська громада  - перша у дорожній карті «Маршрутів успіхів»
Ходорівська об’єднана громада нещодавно відзначила річницю з часу створення. Це був рік важкої напруженої, часом виснажливої праці, який приніс позитивні результати. Про це свідчить високий рейтинг нашої громади: в урядовому Переліку спроможних об’єднаних громад Ходорівська міська ОТГ є першою серед самодостатніх і спроможних громад Львівщини, тому й не дивно, що наш досвід приїжджають вивчати делегації з різних областей України.
Останній навчальний візит відбувся 8 червня. У рамках програми «Маршрути успіхів» Ходорівщина гостинно вітала представників місцевого самоврядування Закарпатської області, де створено всього лише 5 ОТГ: Тячівська, Іршавська і Перечинська міські ОТГ та Вільховецька і Полянська сільські ОТГ. Всі вони визнані Урядом спроможними. Делегація, очолювана виконавчим директором і консультантами Закарпатського РВ АМУ І.І. Ревтієм, О.В.Лукшою, І.С. Червінською-Ковач, В.І. Ільницьким, Р.І. Сопко налічувала 30 чоловік – сільських, селищних голів, депутатів місцевих рад сіл Кушниця, Довге і Заріччя на Іршавщині; Нижні Ворота і Верхні Ворота на Воловеччині; Кальник, Ракошино і Зняцьово на Мукачивщині; Оноківці на Ужгородщині; Ганьковиця та Полянської сільської ОТГ на Свалявщині; селища Батьово на Берегівщині, в т.ч. - депутат Ракошиноської сільської ради - архімандрит Митрофан, настоятель Святопокровського чоловічого монастиря.
Ходорівчани разом з міським головою О.Коцовським хлібом-сіллю вітали гостей на в’їзді у місто. Отець Тарас Гриців благословив учасників навчань на плідну працю. Приїжджі були захоплені величчю храму Святих Володимира і Ольги, проект якого внесений у Всесвітній каталог шедеврів архітектури ХХІ століття.


О.Коцовський провів коротку захоплюючу екскурсію Ходоровом. Гості вклонились пам’яті Лицарів Революції Гідності, побувавши на Алеї Слави Героїв Небесної Сотні Львівщини та могилі Героя України Р.Точина. Вони були вражені чистотою й упорядкованістю вулиць, парків і скверів, кладовища, ошатністю і компактністю міні-ринку, красою реконструйованих Палацу культури й стадіону «Будівельник». Закарпатців захопили завзяття й ентузіазм справжнього й авторитетного лідера об’єднаної громади, господаря, який дбає про інтереси її мешканців - міського голови О.Коцовського.
Учасники навчань побували у структурних підрозділах Ходорівської міської ради, спілкувалися з керівниками громади, ознайомилися з роботою ЦНАПу. Заступник міського голови Я.Костур розповів про організацію діяльності ЦНАПу. Керівник підрозділу Т.Волошин ознайомив присутніх із переліком послуг (ЦНАП надає 90 адміністративних послуг і 9 документів дозвільного характеру) та перспективами роботи Центру, наголосивши, що за три місяці 2017 року Ходорівський ЦНАП надав втричі більше послуг, ніж за весь 2016 рік.
Гості з цікавістю і захопленням оглянули реконструйований міський Палац культури. Особливе враження на них справив концерт за участю колективів Ходорівської ОТГ - капели бандуристів «Ходорівчанка», оркестру викладачів Ходорівської дитячої школи мистецтв, гурту «Забава» села Садки, вокалістів - О.Матулки, О.Мельник, Х.Кисіль, народних колективів - ансамблю танцю «Наддністрянка», вокального ансамблю народної пісні «Любисток» Народного дому села Новосільці, гурту троїстих музик «Візерунки».


Корисним, як для гостей, так і для господарів, було обговорення переваг і проблем децентралізації, оскільки закарпатці, зважують всі «за» і «проти», перш, ніж об’єднуватися. Активний прихильник реформування місцевого самоврядування міський голова Ходорівської ОТГ О.Коцовський, якому, практично вдалося відродити колишній Ходорівський район, переконаний, що майбутнє - за об’єднаними громадами з населенням 25-40 тисяч. Очолювати такі об’єднання, на думку міського голови, повинні господарники, зацікавлені у розвитку своїх громад. Головне у ефективності роботи об’єднаної громади, переконаний голова, формування структури і підбір висококваліфікованих кадрів, що, на його думку, вдалося. Підтримка і допомога народного депутата України А.Кота, співпраця з місцевими підприємцями, громадськими організаціями є складовими успішного розвитку Ходорівської громади. Важливу роль у громаді відведено старостам, котрі є членами виконавчого комітету Ходорівської міської ради і повноправними господарями у своїх старостинських округах.


Незважаючи на те, що Ходорівська ОТГ за єдиним бюджетом почала працювати тільки з 1 січня 2017 року, за короткий час вдалося реалізувати кілька важливих проектів. Завершена реформа медичної галузі, що дало змогу зберегти у громаді вторинну медицину, відкрити дитяче, а в наступному півріччі - реанімаційне відділення у Ходорівській лікарні. У кожному селі цього року будуть влаштовані дитячі майданчики. Громада з успіхом працює над залученням інвесторів. У планах – будівництво заводу та підстанції сонячних батарей, капітальний ремонт 23 км дороги. Не приховував міський голова і проблем об’єднаної громади, головна серед яких – дороги.
Начальник фінансового відділу І.Глушко розповіла, що надзвичайно цікаво працювати в умовах децентралізації: самостійно, без вказівки зверху, планувати і визначати надходження і першочергові видатки громади, хоч на початках, зізналася, було непросто. Аналіз роботи Ходорівської ОТГ за підсумками першого кварталу підтвердив правильність проведених розрахунків, адже бюджет Ходорівської ОТГ формувався із врахуванням потреб кожного старостинського округу. У головному фінансовому документі громади передбачені кошти на фінансування освіти, культури, медицини, підтримку релігійних громад, спорту, співфінансування мікро- та соціальних проектів.
Заступник міського голови О.Мельник наголосила, що в об’єднаній громаді збережені 25 шкіл, 35 народних домів, при яких працюють 12 народних колективів (два з них – «Любисток» і «Барвінок», здобули почесне звання «народний у цьому році), 26 бібліотек і 4 пункти видачі книг. Ходорівська дитяча школа мистецтв, Центр дитячої і юнацької творчості, ДЮСШ у селах відкрили відділення з метою надати дітям з сільських територій можливість розвивати творчі здібності.
З роботою житлового господарства гостей ознайомила заступник міського голови А.Батирняк.
Підсумовуючи, виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ І.І. Ревтій, запевнив, що делегація була приємно вражена щирістю і теплотою прийому ходорівчан, і запевнив, що він і його колеги  отримали як тестові інформаційні матеріали, так і фахові відповіді на численні запитання щодо специфіки створення, організації ефективної роботи об’єднаних громад.
М.Краївська


Рішення виконавчого комітету
27 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Ходорівської об’єднаної громади, на якому розглядались звернення громадян, установ, організацій і були прийняті рішення:
*Прийняти до відома інформацію про роботу комунального закладу Ходорівської міської лікарні.
*Погодити КП «Ходорівське УКГ» заходи з підготовки підприємства до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. КП «Ходорівське УКГ» забезпечити безперебійну роботу комунальних об’єктів, від яких залежить життєдіяльність населення міста Ходорова.
*Затвердити звіти ФОП Снаговський О.І. про незалежну оцінку майна (нежитлових пиміщень), яке належить Ходорівській міській раді і розташоване: у с. Отиневичі (заг. пл. 42,85 кв.м, ринкова вартість - 67036,00 грн. (без ПДВ)); с. Рудківці (нежитлове приміщення, 40,00 кв.м, ринкова вартість - 59347,00 грн. (без ПДВ)); с. Чорний Острів (19,44 кв.м, ринкова вартість - 30429,00 грн. (без ПДВ)); с. Вербиця (19,50 кв.м, ринкова вартість - 28945,00 грн. (без ПДВ)); с. Вибранівка (вул. Зарічна,22, 24,80 кв.м, ринкова вартість - 38792,00 грн. (без ПДВ).
*Дати дозвіл на:
-проведення зрізки дерев згідно з актами обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню: 7 ясенів на вул. Івана Франка у с.Ліщин (громада с.Ліщин); 23 дерев (липа, ясен, тополя, береза, клен) у парку ХІХ ст. у м. Ходорів (КП "Ходорівське УКГ");
-виготовлення схеми розміщення та паспорту прив’язки (термін дії паспорта прив’язки - 20 років) тимчасової споруди для ведення підприємницької діяльності на земельній ділянці, що знаходиться: в приватній власності Саляк Г.І. (з дозволу власника) на вул. Грушевського,61 в м.Ходорові (Комлєв А.О.); оренді на вул. Шевченка (прибережна смуга Ходорівського ставу) в м. Ходорові. (Сомик Н.В.);
-виготовлення ескізу намірів забудови земельної ділянки на та отримання в органах виконавчої влади з питань будівництва, містобудування та архітектури будівельного паспорту для реконструкції житлового будинку на вул. І. Франка, 60 в м.Ходорові (Шулюк С.Ф.);
-реконструкцію господарської споруди в межах існуючої забудови на вул. І. Франка, 54 в с. Бортники (Нягулов В.І.).
*Присвоїти адресу:
-          житловому будинку - будинок № 1 «А», вул. Шашкевича, м.Ходорів (Ольховий Я.Д.);
-          нежитловому приміщенню – будинок № 13 «Ж», вул.Стуса, м. Ходорів (Тітик Т. В.);
-          житловому будинку – будинок № 17, вул. О.Степанів, м. Ходорів.

30 травня відбулося засідання виконавчого комітету Ходорівської об’єднаної громади, на якому були прийняті рішення:
*Погодити кошторисну документацію «Капітальний ремонт тротуару по вул.Грушевського (непарна сторона) в м.Ходорів Львівської області».
*Прийняти на баланс КП «Ходорівське УКГ» кладовища сіл: Загірочко (пл.2,2га), Добрівляни (0,70га), Чорний Острів (1,55га), Бориничі (1,19га), Дроховичі (0,88га), Голдовичі (0,42га), Лучани (0,46га), Вибранівка (2,5га), Бринці-Загірні (1,4га), Бринці-Церковні (1,9га), Бринці-Церковні (закрите, 0,15га), Чижичі (1,5га), Борусів (1,4га), Березина (0,10га, закрите), Дев»ятники (1,4га, закрите) Дев»ятники (1,85га), Калинівка (0,5га), Юшківці (1,7га), Ятвяги (0,30га), Бортники (2,2га), Бортники (0,2га, закритий військовий цвинтар), Молотів (0,6га), Молотів (1,2га) Молотів(0,2га, закрите), Молотів (1,1 га, резерв), Піддністряни (1,2га), Рудківці (1,0га), Кам»яне (1,8га), Кам»яне (0,4га, закрите), Грусятичі (0,35га закрите), Грусятичі (1,8га, закрите), Грусятичі (2,30га), Ліщин (1,9га), Жирова (2,3га, закрите), Жирова (1,8га); Заліски (0,4га, закрите), Заліски (0,9га), Бородчиці (0,8га, закрите); Городище (0,4га, закрите), Городище (0,6га), Вовчатичі (3,1га), Сугрів (2,7га), Вербиця (2,0га), Садки (1,0га), Отиневичі (1.5га), Дуліби (2,3га), Городищенське (1,0га), Молодинче (1,8 га), Черемхів (0,5 га), Новосільці (2,9га), Підліски (0,9га).
*Прийняти на баланс КП «Ходорівське УКГ» стадіони та спортивні майданчики у селах: Загірочко (1,8га), Добрівляни (1,4га), Вовчатичі (1,6га), Сугрів (0,8га), Грусятичі (2,3га), Ліщин (2,3га), Городищенське (1,24га), Отиневичі (1,24га), Дуліби (1,3га), Чорний Острів (1,2га), Дроховичі (0,84), Бориничі (0,61), Лучани (0,50), Бортники (1,8га), Дев»ятники (1,0га), Кам»яне (2,0га), Рудківці (2,0га), Піддністряни (2,0га), Вибранівка (2,0га), Бринці-Церковні (2,0га), Черемхів (0,5га).
*Присвоїти адресу будівлям, житловим спорудам: будинок №1, вул. Галицька, м.Ходорів (Семегінівський І.Р.); будинок № 11, вул.Зелена, м.Ходорів (Васильковський М.В.).
*Узаконити самовільно здійснену забудову, реконструкцію житлових (нежитлових) приміщень, будівель: добудову до квартири №2 на вул. Гонти,12 в м.Ходорові (Стрільчук С.В.); реконструкцію та прибудову на вул. Сагайдачного, 30 в селі Бориничі (Хоміцька Н.Б.).
*Дати дозвіл на виготовлення ескізу намірів забудови земельної ділянки та отримання в органах виконавчої влади з питань будівництва, містобудування та архітектури  будівельного паспорту для:
- реконструкції  частини нежитлового будинку під житловий на вул. Б. Хмельницького, 100 в м.Ходорові (Легін Л.П.);
-  будівництва літньої кухні на вул. Полуботка, 24 в м. Ходорові (Мотрук В.П.).
*Передати у власність квартиронаймачам квартиру державного житлового фонду № 68 на вул.16 Липня,14, м.Ходорів (Заставний А.Д.).
А.Батирняк, заступник міського голови


Зі святом Вас, рятівники людського життя!
Із року в рік у третю неділю червня в Україні святкують День медичного працівника. Немає у світі більш відповідальнішої професії, ніж медик. З народження і протягом усього життя ми оточені їх увагою і турботою. Як багато душевної теплоти і терпіння, співчуття і ласки віддають вони людям, які страждають від недуг.
15 червня у міському Палаці культури вшановували рятівників й охоронців людського життя з нагоди їх професійного свята. Цьогорічне свято було особливим для медичних працівників Ходорівщини, адже відбувалось воно в умовах завершення реформування галузі охорони здоров’я об’єднаної громади.
 З вітальним словом та побажаннями міцного здоров'я, добробуту, злагоди в родинах, наснаги та ентузіазму у щоденній нелегкій праці до присутніх звернулися: головний лікар новоствореної структури В.Жигало, її заступник Н.Гісь, керівники медичних профспілок О.Вербовський, Г.Кузишин, заступник міського голови з гуманітарних питань О.Мельник, голова міського товариства «Просвіта» М.Носик.
О.Мельник, наголосила, що завдяки співпраці завідувачів відділів, лідерів профспілок вибудована нова структура медичної галузі, що налічує 64 лікарі і 150 медсестер (відчувається великий брак спеціалістів профільної ланки). За словами Ольги Володимирівни, у Ходорівської лікарні велике майбутнє. Завершено ремонт палати інтенсивної терапії, незабаром розпочнуть роботи із заміни вікон. Загалом, державна субвенція на охорону здоров’я жителів Ходорівської ОТГ у 2017 році становить 19 млн.грн., з бюджету міської ради виділи 5 млн.грн. З 9 млн.грн. субвенції Державного фонду регіонального розвитку, за згодою старост, 5 млн.грн. спрямовані на медицину.
У День медичного працівника з особливою гордістю звучали імена О.Добуша, Н.Ільківа, С.Осадчука, Т.Даниліва, Р. Кужди, які проявили неабияку мужність, героїзм, відданість професійному обов’язку, рятуючи життя захисників Вітчизни та постраждалих у зоні проведення АТО.
Приємні хвилини спілкування з мистецтвом і хороший настрій у день професійного свята медикам подарували: керівник відділу культури Х.Кісіль, чарівні учасниці молодшої, середньої, підготовчої груп народного вокального ансамблю «Ромашка», гурт «Забава» (с.Садки) та вихованці театрального відділення Ходорівської ДШМ А.Лук»янчук, Д.Стеців.
Шановні медичні працівники Ходорівщини, сил вам і терпіння, натхнення і задоволення від улюбленої справи. Нехай доля буде прихильною до вас у реалізації всіх починань і задумів, у здійсненні мрій і бажань, у даруванні миру, здоров'я, родинного благополуччя, щастя і достатку. Хай ваш високий професіоналізм, доброта, чуйність, відданість найгуманнішій у світі професії вселяє надію та впевненість у завтрашньому дні, дарує заслужену шану й авторитет.
М.Краївська


Свято радості, добра і надії
Діти — найдорожчий скарб, безмежна радість і щастя, майбутнє нашої країни і кожного з нас. З’являються вони на світ зовсім маленькими і безпомічними. Дорослі огортають їх затишком і теплом, щирою ніжністю, батьківською турботою і великою та святою материнською любов’ю. Щоб малята виросли добрими, світлими, щирими і сердечними, ми, дорослі, маємо захищати їх від життєвих незгод, страждань, хвороб і війн, створити всі умови для їх безтурботного щасливого дитинства.
Щороку в перший день літа в Україні традиційно відзначають Міжнародний день захисту дітей. Протягом всього тижня не вщухають радісні вітання, святкові концерти, розважальні заходи. 9 червня у Центрі дитячої та юнацької творчості міста Ходорова відбулося цікаве і веселе свято. Ведучі дійства - Ю.Маркова та Н.Буняк, ознайомили присутніх з історією Міжнародного Дня захисту дітей. Наймолодші вихованці Центру творчості (кер.С.Ленишин) підготували невеличку інсценізацію «Про що говорять діти, коли нема дорослих». Їх думки неабияк розвеселили присутніх! Святкова програма була незвичайною: гуртківці ЦДЮТ повели присутніх у мандри океаном Розваг. Спершу, на острові Мами переглянули казку «Справжня матуся», згодом запросили гостей до участі у вікторині казок. На острові Талантів милозвучно й ніжно звучали музичні й вокальні композиції у виконанні М.Юревич, М.Костів, Ю.Тимчишин, І.Штурмак, (кер.В.Мотрук). Хореографічна композиція колективу «Адаптація» (кер.М.Олійник) зачарувала присутніх своєю патріотичністю. Гуртківці художньої студії «Мальви» (кер.М.Походжай) також долучились до святкування – дітки у формі веселих розповідей представляли себе, розповідали гуморески.

Глядачі оплесками вітали переможців та учасників фотоконкурсу «Дитяча усмішка», яких організатори - НЧ «Ходорівщина» та народна фото- відео студія «Луг», нагородили грамотами та призами.
Свято пройшло в теплій дружній атмосфері. Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості подарували глядачам позитивні емоції та чудовий настрій.
День захисту дітей – це не тільки веселе свято дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати їх права, щоб усі вони росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Зігрівайте діток теплом і любов’ю, ласкою і добрим словом, ніжністю і турботою, щоб вони відчували свою важливість і необхідність у цьому світі.
Я.Мочарська


Поради психолога
Бути собою – перший крок до успіху
Люди часто одягають маски, щоб прикинутись тими, ким вони не є насправді. Кожен хоче зарекомендувати себе з найкращої сторони, але проходить час, і все повертається на свої місця. Загалом люди не міняються, можливо змінити лише розпорядок дня, звички чи вподобання, тобто змінити свій «маршрут» життя.
 «Одягати маску» немає ніякого змісту. Нові люди, з якими ви познайомились – розчаруються, а близькі і рідні ще раз переконаються, що зовнішність і привітна посмішка зрадливі.
Декілька кроків, які допоможуть досягнути успіху та залишитись Людиною:
· Будьте собою – не обманюйте самого себе. Не варто змінювати інтонацію чи підбирати дуже розумні слова (особливо, якщо ви точно не впевнені в їхньому змісті), говорити на теми, які ви не знаєте, але вважаєте, що це останні сенсації у світі, і ви ніби в курсі всіх світових подій. Ваш коханий(а), начальник чи друг хоче бачити у вас щирість, відкритість та надійність.
· Робіть те, що подобається – якби кожна людина працювала там, де вона хоче, ефективність праці зросла б на 100%. Вчені довели, коли людина займається улюбленою та цікавою справою, вона не витрачає час на гаджети, телефон і всі ті речі, які відволікають увагу - вона сконцентрована на ефективності праці.
· Не думай «що скажуть люди». Часто саме ця думка є гальмівною силою, яка не дозволяє нам досягнути успіху. Люди, які отримали освіту (наприклад економіста) і тривалий час працюють за фахом, просто бояться навіть подумати, що можна здійснити дитячу мрію - стати лікарем чи журналістом.
У наш час всім людям ще з дитинства «вішають ярлики» - як нам правильно жити і думати, ким стати і де працювати. Колись, можливо, це діяло, проте зараз є безліч можливостей для самореалізації, потрібно лише бажання та сила волі..
В.Наконечна


Дитина народилася
Зареєстровані новонароджені громадяни об’єднаної громади:
13.03. – Андрусів Олена Мар’янівна (Піддністряни)
22.03. – Яцишин Ліліана Василівна (Грусятичі)
30.03. – Березовська Вікторія Ігорівна (Ходорів)
03.04. – Смук Софія Ігорівна (Городище)
03.04. – Наконечний Дем’ян Васильович (Чижичі)
05.04. – Фігор Тимофій Андрійович (Бориничі)
06.04. – Мельникович Діана Богданівна (Ходорів)
08.04. – Джичко Арсен Богданович (Ходорів)
09.04. – Луців Дарія Андріївна (Бортники)
13.04. – Хомут Юстина Орестівна (Ходорів)
20.04. – Ярема Денис Назарович (Жирова)
19.04. – Бойко Олександр Дмитрович (Ходорів)
Щиро вітаємо батьків новонароджених немовлят.


Відійшли у вічність
Пішли з життя громадяни об’єднаної громади:
31.03. – Прокопів А.Ф., 1933рн. (Ліщин)
31.03. – Вербовська Г.М., 1931рн. (Жирова)
01.04. – Піндра Є.І., 1930рн. (Ходорів)
02.04. – Фелештин З.М., 1964рн. (Ходорів)
03.04. – Дерефінка С.В., 1951рн. (Ходорів)
03.04. – Сапіга М.Д., 1919рн. (Рудківці)
04.04. – Кухар З.Г., 1940рн. (Лучани)
05.04. – Шевчук В.О., 1953рн. (Ходорів)
05.04. – Кацьора С.П., 1929рн. (Вербиця)
05.04. – Лашманова М.А., 1933рн. (Ходорів)
06.04. – Сомик Я.Ф., 1936рн. (Демидів)
07.04. – Дорош Я.А., 1942рн. (Жирова)
07.04. – Білоус С.А., 1936рн. (Піддністряни)
07.04. – Гулей А.М., 1925рн. (Городище)
09.04. – Грицюк Н.С., 1943рн. (Ходорів)
10.04. – Шоробура М.Д., 1923рн. (Бориничі)
11.04. – Бурбела А.В., 1947рн. (Ліщин)
13.04. – Хрущ Г.І., 1939рн. (Сугрів)
13.04. – Рура Г.Б., 1977рн. (Чорний Острів)
13.04. – Юрчак А.І.,1948рн. (Ходорів)
15.04. – Степаненко І.Г., 1983рн. (Ходорів)
15.04. – Мкртичян М.А., 2013рн. (Ходорів)
15.04. – Марків М.В., 1931рн. (Молотів)
15.04. – Березовська В.І., 2017рн. (Ходорів)
15.04. – Яким»як А.М., 1923рн. (Чорний Острів)
15.04. – Павлів В.М., 1939рн. (Грусятичі)
16.04. – Вирста Г.Г., 1927рн. (Прибілля)
16.04. – Гурман Г.І., 1932рн. (Дев»ятники)
16.04. – Любінецький О.С., 1938рн. (Ходорів)
17.04. – Кузьмінська Є.А., 1925рн. (Добрівляни)
17.04. – Ониськів Г.М., 1934рн. (Молотів)
17.04. – Бандровська М.В., 1941рн. (Дев’ятники)
18.04. – Якіляшек С.Т., 1931рн. (Ходорів)
19.04. – Решетник С.В.,1946рн. (Сугрів)
19.04. – Лученчин С.С., 1966рн. (Ходорів)
19.04. – Полянчук А.С., 1989рн. (Бориничі)
20.04. – Сомик З.В., 1951рн. (Ходорів)
20.04. – Тіцька А.І., 1933рн. (Ліщин)
20.04. – Коцовський Б.Д., 1949рн. (Отиневичі)
21.04. – Гулкевич В.Т., 1941рн. (Ходорів)
21.04. – Коваль В.Б., 1973рн. (Бориничі)
22.04. – Ревуцька О.-І.В., 1943рн. (Ліщин)
22.04. – Щербата К.В., 1939рн. (Жирова)
22.04. – Прокопяк С.П., 1944рн. (Піддністряни)
23.04. – Калинець Н.Ф., 1944рн. (Демидів)
25.04. – Швед П.Т., 1947рн. (Бориничі)
25.04. – Мізерна Л.Є., 1958рн. (Новосільці)
26.04. – Ковальова К.С., 1933рн. (Ходорів)
26.04. – Несімко Г.О., 1922рн. (Загірочко)
27.04. – Білоус О.М., 1934рн. (Заліски)
27.04. – Хомусяк С.С., 1930рн. (Піддністряни)
27.04. – Даньчак М.О., 1936рн. (Ходорів)
27.04. – Пізь М.В., 1943рн. (Ходорів)
27.04. – Шальвіра О.М., 1970рн. (Бородчиці)
28.04. – Іванишин К.Й., 1933рн. (Вербиця)
Щиро співчуваємо сім’ям померлих.



Немає коментарів:

Дописати коментар